Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (04.16.)

2016. április 16. - Orosdy Dániel

Aranypáva
Fekete István forgatókönyvéből, Páger Antal főszereplésével.
Vetítik: Duna World - 11:25

Tintin kalandjai
A látvány – mondani sem kell – lenyűgöző, az animációs film ismét egy komoly mérföldkőhöz ért, és bár a Spielberg-univerzum nem lett gazdagabb, a rendező inkább csak kedvenc elemeit variálta, azért biztos élvezte a játékot az új technikai eljárással, mi pedig egész jól szórakozunk a végeredményen. (Hlavaty Tamás)
Vetítik: Film Mánia - 13:45

Képtelen történet
Bozsogi János háborús drámája Bánsági Ildikóval, Krizsik Alfonzzal, Szőcs Erikával, Fodor Zsókával és Pelsőczy Lászlóval.
Vetítik: Duna World - 15:10

A Hamis Izabella
Bácskai Lauró István "hellyel-közzel egész jóvágású magyar mozikrimi"-je (Ardai Zoltán szerint). Szereplők: Ruttkai Éva, Kovács Kati, Kállai Ferenc, Bárdy György, Máthé Erzsi, Mádi Szabó Gábor, Bujtor István, Madaras József, Antal Imre, Sztankay István, Pécsi Sándor, Iglódi István.
Vetítik: Duna - 15:35

Ebéd előtt
Szabó Simon rövidfilmje.
Vetítik: Duna World - 16:00

Francia csók
Lawrence Kasdan filmje párizsi érzelmi bonyodalmakról. Aki csókol: Kevin Kline. Akit csókolnak: Meg Ryan.
Vetítik: Duna - 19:35

Sorstalanság
Kertész Imre (...) [o]lyan filmre adta áldását, amely a remekmű-mivolt és a tömegolvasat közti zavaró hiátust eltünteti, s az értékítéletet végül is átengedi az érzelmeknek. Koltai Lajos műve az érzelmi igényeket jó ízléssel szolgálja, sok-sok hatásos és hatástalan sémával. Paradox módon igazán azokon a pontokon roskad össze, ahol a regény stratégiai pontjait, szellemi radikalizmusát nem tudták, nem lehetett egészen eltüntetni. (Reményi József Tamás)
Operatőr: Pados Gyula. Zene: Ennio Morricone. Szereplők: Nagy Marcell, Dimény Áron, Harkányi Endre, Bán János, Schell Judit, Dér Zsolt, Szabó Dani, Herrer Sára.
Vetítik: Duna - 21:25

sorstalansag.png

Derült égből szerelem
Brandon Camp első saját rendezésű filmjében megpróbált a romantikus komédia jólismert fordulatait felhasználva mélységesen tanulságos történetet alkotni, aminek két szomorú következménye lett: egyrészt, a rendkívüli üzenet miatt elhanyagolta a szerelmi szál ábrázolását; másrészt kínos alapossággal rágja a néző szájába az őszintétlen, és főleg sablonos életvezetési tanácsot (az élet megy tovább). (Szabó Noémi)
Szereplők: Jennifer Aniston, Aaron Eckhart, Martin Sheen.
Vetítik: TV2 - 21:50

Bankcsapda
A Bankcsapda óhatatlanul eszünkbe juttatja a kudarcba fulladó rablásokról regélő heist-filmek motívumait, de Patrick Dempsey és Ashley Judd összeférhetetlen karaktereinek vonzalma okán még inkább a románcot thrillervígjátékba csomagoló klasszikusok (Amerikai fogócska, Arabeszk) örököse. (...) [B]ár egyik felmenőjével sem kelhet versenyre, rokonszenves módon nem is törekszik arra, hogy több legyen egy szűk másfél órás, kellemes kikapcsolódást kínáló bűnügyi vígjátéknál. (Varga Zoltán)
Vetítik: RTL Klub - 22:40

A teljes igazság, vagy majdnem
Francia vígjáték André Dussollier, Karin Viard és François Cluzet főszereplésével.
Vetítik: m2 - 01:05

Dühöngő bika
Martin Scorsese rangos díjak tömegére jelölt klasszikusa Jake La Motta világbajnok bokszolóról, aki magánéleti dühöngéseivel szerettei életét is tönkretette. A Dühöngő bikát minden idők egyik legjobb filmjeként tiszteli a közönség és a szakma egyaránt, nem is véletlenül (Michael Mann és Francis Ford Coppola is feltette nemrég a toplistájára). Címszerepben az alakításáért Oscart (is) nyerő Robert De Niro. További szereplők: Cathy Moriarty, Joe Pesci, Frank Vincent, Nicholas Colasanto. LaMotta önéletrajza alapján írta: Paul Schrader és Mardik Martin. operatőr: Michael Chapman. Vágó: Thelma Schoonmaker. Producer: Irwin Winkler.
Vetítik: Duna - 01:40

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr78631574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása