Filmvilág blog

Tévéajánló - Csütörtök (03.31.)

2016. március 31. - Orosdy Dániel

Bözsi és a többiek 2. rész
Keleti Márton tévésorozata. Bözsit Ruttkai Éva alakítja. További szereplők: Avar István, Kiss Manyi, Szemere Vera, Tomanek Nándor, Bujtor István, Feleki Kamill.
Vetítik: Duna World - 11:20

Barney és a nők
Barney az idős tévéproducer visszatekinti életére, és felidézi azokat a nőket, akikkel összehozta a sors. Mordecai Richler regényéből a tévéfilmes Richard J. Lewis (Helyszínelők) készített adaptációt Paul Giamatti főszereplésével, aki ezért az alakításáért a legjobb színész Golden Globe-díját kapta meg. (BS)
A Barney és a nők igényes és szerethető dramedy, amelynek alakításain, képein és dramaturgiáján egyaránt érződik az alkotói rutin, Richler regénye tehát színvonalas kedvcsinálót kapott. (Roboz Gábor kritikája a Filmvilág 2011/12. számában olvasható.)
Vetítik: Film Mánia - 21:00

Titokban Hongkongban
Claude Zidi kalandokban gazdag vígjátéka Coluche-sel.
Vetítik: Duna - 21:35

titokban-hongkongban.jpg

Vasvirág
Herskó János Arany Pálmára jelölt klasszikusa Gelléri Andor Endre regénye nyomán. Főszereplők: Törőcsik Mari, Avar István, Várkonyi Zoltán.
Vetítik: Duna - 23:25

Scott Pilgrim a világ ellen
Bryan Lee O'Malley kultuszképregényét Edgar Wright (Haláli hullák hajnala, Vaskabátok) ültette át a mozivászonra, Michael Cera-val a címszerepben. Pilgrim egy 22 éves, kanadai munkanélküli srác, aki egy napon összefut az Amerikából érkezett Ramona V. Flowers-szel (Mary Elizabeth Winstead). Ahhoz, hogy megkaphassa őt, előbb le kell győznie a nő 7 ex-barátját. (BS)
Az adaptációktól elvárt sűrítések, ellipszisek, átformálások ellenére a Scott Pilgrim minden szempontból sikeres feldolgozás: a játékkonzolokon pubertálódó generációk és későhúszas hipszterek pavlovi reflexeit beindító csodafilm. (Klág Dávid kritikája a Filmvilág 2010/12. számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 03:20

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr708547694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása