Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (01.04.)

2016. március 04. - Orosdy Dániel

A Zebegényiek
Zsurzs Éva tévéfilmje Mesterházi Lajos műve nyomán, kiváló színészek tömegével.
Vetítik: Duna World - 11:40

Producerek
A zseniális Mel Brooks-komédia jóval kevésbé zseniális musical-remake-je. Szereplő: Nathan Lane, Matthew Broderick, Uma Thurman, Will Ferrell, Jon Lovitz.
Vetítik: Film Mánia - 18:30

Vad lovak
Billy Bob Thornton romantikus (western)drámája Cormac McCarthy regénye alapján, Ted Tally forgatókönyvéből. Szereplők: Matt Damon, Henry Thomas, Penélope Cruz, Sam Shepard, Robert Patrick, Lucas Black, Rubén Blades, Bruce Dern. A McCarthy-adaptációk első fecskéjeként nem aratott sikert sem a közönség, sem a kritikusok körében, amiben szerepe lehetett annak is, hogy -- szemben első filmjével (Pengeélen) -- Thornton ezúttal nem kapta meg a végső vágás jogát.
Vetítik: Film Mánia - 21:00

vad_lovak.jpg

A majmok bolygója: Lázadás
Tíz éve Tim Burton már megpróbálta feléleszteni A majmok bolygója franchise-t, sikertelenül, most egy viszonylag ismeretlen rendező, Rupert Wyatt próbálkozik ugyanezzel, az eddigi visszajelzések alapján sikerrel. A sorozat első része nem a klasszikus, 1968-as verziót dolgozza fel, hanem a 1972-ben készült negyedik részt (A majmok bolygója IV. - A hódítás), amely azt meséli el, hogy kezdődött a majmok hatalomátvétele. Főszereplők: James Franco, Freida Pinto, John Lithgow. Ceasarnak, a szuperintelligens majomnak, az az Andy Serkis kölcsönözte a mimikáját, aki ugyanezzel a technikával már King Kongot vagy Gollamet is „eljátszotta”. (BS)
John Lithgow kedves alzheimeres bácsija nélkül nehezen viselnénk el a felkelés kirobbanásáig ránk váró egy órát. De a sztorit ne kárhoztassuk, a Lázadás a legújabb digitális technika filmes alkalmazásáról szól, és ebben a tekintetben  mindenképpen siker. (Kovács Marcell kritikája a Filmvilág 2011/09. számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 21:20

Ezeregy éjszaka meséi 2. rész
Marco Pontecorvo (Luigi Pontecorvo fia) kétrészes tévéfilmje.
Vetítik: Duna - 22:55

Szesz, szex és steksz
Vígjáték Matthew Broderick, Brittany Snow, Maura Tierney, Peter Facinelli és Steve Coogan főszereplésével.
Vetítik: Duna - 00:40

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr988433242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása