Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (02.14.)

2016. február 14. - Orosdy Dániel

Ben Hur 2. rész
William Wyler klasszikusa, a máig legtöbb Oscart begyűjtő mozi (a Titanic és A Gyűrűk Ura: A király visszatér mellett).
Vetítik: Film+ - 10:40

Nászút féláron
Székely István vígjátéka Jávor Pál, Ágai Irén, Kabos Gyula és Erdélyi Mici főszereplésével.
Vetítik: Duna - 13:45

Élni és halni hagyni
És már itt is van Roger Moore! Író: Ian Fleming. Rendező: Guy Hamilton (már megint). Főgonosz: Yaphet Kotto. M: Bernard Lee. Q: igazoltan távol. Miss Moneypenny: Lois Maxwell. Híres betétdal (egyben az első "igazi" popszám a sorozatban): Live and Let Die (Paul McCartney & Wings).
Vetítik: Duna - 14:55

Vinny, az 1 ügyű
Jonathan Lynn vígjátéka a Borzasztó emberek és A Riviéra vadorzói írójának forgatókönyvéből, Joe Pesci, Ralph Macchio és a szerepért Oscart nyerő Marisa Tomei főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 15:30

Larry Crowne - Tanuljunk szerelmet!
Tom Hanks ezúttal nem csak főszerepel, hanem rendez is. (Nem először, hanem másodszor: 96-ban a Nyomul a banda című vígjátékkal debütált.) A műfaj romkom, a (társ)író az a Nia Vardalos, akinek olyan opuszok fűződnek a nevéhez, mint a Bazi nagy görög lagzi vagy a Bazi rossz Valentin-nap. A történet szerint a Hanks által alakított ex-tengerészgyalogost kirúgják a munkahelyéről, és jobb híján beiratkozik a főiskolára, ahol beleszeret a retorikatanárába (Julia Roberts). Feltűnik még a Breaking Bad főszereplője, Bryan Cranston és Tarantino Jackie Brown-ja, Pam Grier. (BS)
Vetítik: RTL Klub - 19:50

Mielőtt éjfélt üt az óra
Az A.V. Club honlap munkatársai szerint Richard Linklater 2013-as mozija az évtized első felének 10. legjobb filmje. Természetesen a Julie Delpy és Ethan Hawke főszereplői-társírói közreműködésével készült Mielőtt...-sorozat egyik – konkrétan 3. – részéről van szó, ami többek között egy Oscar- és egy Golden Globe-jelölést is hozott az alkotóknak.
Vetítik: m2 - 21:05

mielott_ejfelt.jpg

Az élet ízei
Lasse Hallström romantikus filmje a főszerepért Golden Globe-ra jelölt Helen Mirrennel.
Vetítik: Duna - 22:05

Hangulat-változás
Vékes Csaba kisjátékfilmje Babarczy Lászlóval, Kovács Mártonnal és Pogány Judittal.
Vetítik: m2 - 23:20

A romlás virága
Az igencsak termékeny Claude Chabrol utolsó mozifilmjeinek egyike; Arany Medvére jelölt dráma Nathalie Baye, Benoît Magimel és Bernard Le Coq főszereplésével.
Vetítik: Film Mánia - 23:40

Sanghaj
A Sanghaj című monstreprojekttel a Weinstein család és Mikael Hafström vendégdirektor (Könyörtelenek) az ezredforduló Casablancáját kívánta megalkotni, de bizonyos politikai, pénzügyi és – nem utolsósorban – művészi problémák miatt ez nem sikerült. (Tosoki Gyula)
Szereplők: John Cusack, Gong Li, Ken Watanabe, Chow Yun-Fat.
Vetítik: Duna - 00:05

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr558354836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása