Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (02.13.)

2016. február 13. - Orosdy Dániel

Ben Hur 1. rész
William Wyler klasszikusa, a máig legtöbb Oscart begyűjtő mozi (a Titanic és A Gyűrűk Ura: A király visszatér mellett). A második részt holnap, hasonló időpontban adja a csatorna.
Vetítik: Film+ - 11:05

Férjet keresek
Romantikus film Turay Idával.
Vetítik: Duna - 15:35

Madagaszkár
A népszerű animációsfilm-sorozat első része, gyerekeknek kötelező.
Vetítik: TV2 - 16:15

Csúcsformában
Akciódús havervígjáték Jackie Channel és Chris Tuckerrel.
Vetítik: RTL Klub - 19:15

A következő három nap
Miután Paul Haggis rendezőként elkészített két komoly társadalmi-politikai témát boncolgató drámát (Ütközések, Elah völgyében), harmadszorra egy „szimpla” thrillert forgatott, méghozzá egy 2008-as francia film remake-jét. A történet szerint a Russell Crowe által alakított egyetemi tanár megkísérli gyilkosságért 2 évre elítélt feleségét (Elizabeth Banks) kiszabadítani a börtönből. (BS)
Az író-rendező Haggis többnyire jelenetről jelenetre, olykor sorról sorra, képről képre ismétli Fred Cavayé 2008-ban készült, Pour elle című filmjének forgatókönyvét, ugyanonnan ugyanoda jut el, igaz másfél óra helyett két óra alatt. (Nevelős Zoltán kritikája a Filmvilág 2011/01. számában olvasható.)
Vetítik: RTL Klub - 21:10

kovetketo_3_nap.jpg

Műkincsvadászok
George Clooney új rendezésében megint egy all-star gárdát hozott össze: ezúttal Matt Damon, Cate Blanchett, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin és persze maga a direktor alakítja a főbb szerepeket. A valós eseményeken alapuló történet a II. Világháború idején játszódik, a jórészt civilekből álló amerikai osztag a nácik által elrabolt műkincsek felkutatását és visszaszerzését végezte a frontvonalak mögött. (BS)
Míg a film eszmei üzenete szerint egy művészi alkotásnak akár az emberélet is alárendelhető, ezúttal pont a lélektelen, öncélú sztárparádé temeti maga alá a filmalkotást. (Varró Attila kritikája a Filmvilág 2014/03. számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 21:45

Üvegtigris 2.
A ragályként terjedő "Ízirájder, öcsém!" dumáért felelős Üvegtigris folytatása. Szereplők: Rudolf Péter (egyben társíró-rendező), Csuja Imre, Reviczky Gábor, Gáspár Sándor, Szarvas József, Horváth Lajos Ottó, Bodrogi Gyula, Básti Juli, Gesztesi Károly, Kecskés Karina, Szilágyi Tibor, Sváby András, Parti Nóra, Besenczi Árpád, Selmeczi Roland.
Vetítik: Duna - 21:55

A dicsőség zászlaja
Clint Eastwood háborús drámája Ryan Phillippe, Adam Beach és Robert Patrick főszereplésével. Producer: Steven Spielberg. Társíró: Paul Haggis. A valamivel elismertebb Levelek Ivo Dzsimáról "amerikai" párdarabja.
Vetítik: RTL Klub - 23:40

Airport '79 - Concorde
A népszerű katasztrófafilm-sorozat 4. (és hivatalosan utolsó) része, ami a kritikusok és a közönség körében is csúnyán megbukott, pedig látható benne Alain Delon, Susan Blakely, Robert Wagner, Sylvia Kristel, George Kennedy, Eddie Albert, Bibi Andersson, David Warner, Mercedes McCambridge, Sybil Danning és Ed Begley, Jr. is... Meg jópár akaratlanul vicces jelenet, ami miatt a stúdió egy idő után inkább vígjátékként próbálta forgalmazni. És ez nem vicc.
Vetítik: TV2 - 02:15

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1008385300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása