Filmvilág blog

Tévéajánló - Szerda (01.27.)

2016. január 27. - Orosdy Dániel

Lincoln Ábrahám álmai
Szász Péter tévéjátéka az Amerikai Egyesült Államok tizenhatodik elnökéről. Forgatókönyv: Bíró Zsuzsa. Szereplők: Gálvölgyi János, Geszti Péter, Haumann Péter, Miklósy György, Székhelyi József, Mécs Károly, Gosztonyi János, Bicskei Károly, Tyll Attila, Kránitz Lajos.
Vetítik: Duna World - 11:35

Schindler listája
Túlértékelt hollywoodi nyáltenger vagy megrázó emberi dráma, minden idők legjobb filmjeinek egyike? Itt az alkalom, tessék eldönteni!
Vetítik: Duna - 20:40

Jackie Brown
Quentin Tarantino szolid remeke Elmore Leonard regénye nyomán. Szereplők: Pam Grier, Samuel L. Jackson, Bridget Fonda, Robert De Niro, Robert Forster, Michael Keaton, Chris Tucker, Tom "Tiny" Lister Jr.
Vetítik: Film Mánia - 21:00

jackie-brown.png

Indiana Jones és a kristálykoponya királysága
Páros Indy -- furcsa Indy. És ez még öreg Indy is. De azért (némi jóakarattal) így is szórakoztató és szerethető Indy.
Vetítik: TV2 - 21:20

Mondd, testvér!
Elismert életrajzi dráma Chiwetel Ejiofor, Don Cheadle, Cedric the Entertainer és Martin Sheen főszereplésével.
Vetítik: Duna - 00:30

Ahol a vadak várnak
Maurice Sendak író-illusztrátor 1963-ban megjelent, az angolszász kultúrkörben kultikusnak számító, 20 millió példányban eladott képeskönyve nem szokványos gyerekmese. A mindössze 40 oldalas kiadványnak csupán jelzésszerű cselekménye van, valójában egyetlen érzést, a gyermeki lélek félelmét, szorongását, anarchista dühét próbálja megragadni. (...) Bár Sendak eredetije sem volt éppen egy cukorhabos mese, Jonze adaptációját olyan keserédes melankólia járja át, hogy inkább való a gyerekkor elvesztését fájlaló felnőtteknek, mint a gyerekközönségnek. (BS)
Vetítik: RTL Klub - 02:20

CJ7 - A kis zöld látogató
A CJ7 roppant szórakoztató tanmese az apa–gyermek kapcsolatról, a szeretetről és a barátságról; a nyíltan vállalt pedagógiai célzat miatt akad egy kis didaktikus mellékíze, de ez nem válik a film kárára. Tobzódik a Stephen Chow-ra jellemző naiv humor, a helyzet- és a jellemkomikum, számos híres film is megidéződik egy-egy jelenet erejéig. A színészi játék színvonala mindvégig kiegyensúlyozottan magas: a főszerepet játszó kislány, Xi Jiao (merthogy Chow lánnyal játszatta el a kisfiú szerepét) természetes, a gyerekszínészek elragadóak, Tarantino kedvenc ázsiai színésze, Stephen Chow pedig rutinos profiként hozza a megszokott formát. (Géczi Zoltán)
Vetítik: TV2 - 03:15

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr78320334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása