Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (12.26)

2015. december 26. - Orosdy Dániel

A Riviéra vadorzói
Remek szélhámosfilm/vígjáték Michael Caine és Steve Martin tökéletes komikusi alakításával, egyben a "jobb a remake, mint az eredeti" ritka esete. (Frank Oz rendező a szerethető, de nem különösebben jelentős vagy értékes Dajkamesék hölgyeknek című Marlon Brando/David Niven-filmet dolgozta át a saját elképzelései szerint.)
Vetítik: Cool - 11:30

KARÁCSONYI KÖTELEZŐ:

- Karácsonyi vakáció
A Vakáció-sorozat harmadik, egyben egyik (ha nem A) legjobb része. Szereplők: Chevy Chase, Beverly D'Angelo, Juliette Lewis, Diane Ladd, E.G. Marshall, Randy Quaid, William Hickey, Mae Questel, Julia Louis-Dreyfus, Brian Doyle-Murray. Írta: John Hughes.
Vetítik: RTL Klub - 14:00

Egy magyar nábob
Várkonyi Zoltán kosztümös drámája, természetesen Jókai Mór regényéből és a honi színjátszás korabeli krémjével (Latinovits Zoltán, Darvas Iván, Bessenyei Ferenc, Bitskey Tibor, Básti Lajos, Ruttkai Éva, Pap Éva, Tordai Teri, Benkő Gyula stb.).
Vetítik: ATV - 15:15

T.S. Spivet különös utazása
Jean-Pierre Jeunet családi filmje, többek között Helena Bonham Carterrel és Judy Davis-szel.
Vetítik: Duna - 19:35 -

Holiday
Nancy Meyers romantikus vígjátéka. Szereplők: Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law, Jack Black, Eli Wallach, Rufus Sewell, Edward Burns. A gyakran remeklő magyar címfordítók ezúttal nem dolgoztak meg a pénzükért.
Vetítik: TV2 - 20:25

Sherlock Holmes: Árnyjáték (alias Sherlock Holmes 2. - Árnyjáték)
Guy Ritchie második filmje Arthur Conan Doyle legendás detektívje (Robert Downey Jr.) és az ő társa (Jude Law) főszereplésével. További szereplők: Jared Harris, Noomi Rapace, Rachel McAdams.
Vetítik: Cool - 20:45

Ének az esőben
Über-, sőt, gigaklasszikus hollywoodi musical. Társrendező-főszereplő: Gene Kelly.
Vetítik: ATV - 21:05

singin_-in-the-rain.jpg

Miért éppen Minnesota?
Romantikus vígjáték Renée Zellweger, Harry Connick Jr., Frances Conroy és J.K. Simmons főszereplésével. Természetesen semmi köze a Miért éppen Alaszka? című, egykor igen népszerű sorozathoz.
Vetítik: RTL Klub - 22:15

Csak tudnám, hogy csinálja
A walesi írónő, Allison Pearson bestselleréből kilenc évvel a megjelenése után készült film, amikorra a hasonló történetek (Bridget Jones naplója, Az ördög Pradát visel, Szex és New York) már megjárták a vásznat és a képernyőt. A főszereplő egy munkamániás vállalati menedzser (Sarah Jessica Parker), akinek hivatása mellett a családjára már nincs ideje. (BS)
Rendezte: Douglas McGrath (A hírhedt). További szereplők: Pierce Brosnan, Greg Kinnear, Christina Hendricks, Kelsey Grammer.
Vetítik: TV2 - 23:05

Stephen King: Halálsoron
Frank Darabont harmadik Stephen King-adaptációja a The Woman in the Room és A remény rabjai után, Tom Hanks, Michael Clarke Duncan, David Morse, Bonnie Hunt, James Cromwell, Michael Jeter, Graham Greene, Harry Dean Stanton, Gary Sinise, Sam Rockwell, Jeffrey DeMunn és Barry Pepper főszereplésével. Népszerűsége megkérdőjelezhetetlen.
Vetítik: Viasat3 - 23:20

Mavericks - Ahol a hullámok születnek
Curtis Hanson életrajzi sportdámája többek között Gerard Butlerrel és Elisabeth Shue-val.
Vetítik: m2 - 23:25

Zseni az apám!
Romantikus vígjáték a 300 - A birodalom hajnala rendezőjétől, erős színészgárdával (Dennis Quaid, Sarah Jessica Parker, Ellen Page, Thomas Haden Church, Christine Lahti).
Vetítik: RTL Klub: 00:05

A nagy kékség
Luc Besson méltán népszerű kultfilmje Jean-Marc Barr-ral, Jean Renoval, Rosanna Arquette-tel és Griffin Dunne-nal.
Vetítik: TV2 - 00:50

Lány a vízben
M. Night Kieythetetlen sokadik (sikertelen) próbálkozása A hatodik érzék sikerének megismétlésére. Szereplők: Paul Giamatti, Bryce Dallas Howard, Bob Balaban, Jeffrey Wright, Freddy Rodríguez, és persze az író-rendező maga.
Vetítik: RTL Klub - 01:40

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr28199332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása