Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (12.19)

2015. december 19. - Orosdy Dániel

Bosszúállók
Nem, ez még nem az Avengers, pontosabban az, de egy másik: Jeremiah S. Chechik híresen rossz kalandfilmje a The Avengers című tévésorozat alapján, Ralph Fiennes-szal, Uma Thurmannel, Sean Conneryvel és tucatnyi derék angol színésszel. A rendezőt és a forgatókönyvírót azóta se engedték mozifilm közelébe.
Vetítik: RTL Klub - 14:00

Csempészek
Máriássy Félix drámája Bara Margit, Agárdy Gábor és Horváth Teri főszereplésével.
Vetítik: Duna - 15:35

Áldatlan állapotban
Chris Columbus éppen nézhető romantikus vígjátéka Patrick Braoudé Neuf mois című filmje alapján. A főszereplőkkel (Hugh Grant, Julianne Moore, Tom Arnold, Joan Cusack és Jeff Goldblum) ugyan nincs különösebb baj, de az alig pár percre feltűnő Robin Williams magánszámain kívül legfeljebb Arnold 1-2 jelenete emlékezetes.
Vetítik: RTL Klub - 15:50

A házinyuszi
Vígjáték Anna Faris-szel. További szereplők: Colin Hanks, Emma Stone. Producer: Adam Sandler.
Vetítik: TV2 - 19:00

Blue Jasmine
Woody Allen menetrend szerint érkező új filmje ezúttal nem vígjáték, de még csak nem is krimi, hanem dráma, amely Európa helyett San Francisóban játszódik. Szinopszis: „Az elegáns, New York-i társasági hölgy, Jasmine (Cate Blanchett) élete darabjaira hullik, a házassága is tönkremegy a vagyonos üzletemberrel, Hallal (Alec Baldwin), ezért beköltözik a testvére, Ginger (Sally Hawkins) szerény, San Francisco-i lakásába, amíg összeszedi magát. Jasmine labilis lelkiállapotban érkezik San Franciscóba, a feje zsong az antidepresszánsokra megivott koktéltól. Bár arisztokratikus viselkedését meg tudta őrizni, érzelmileg bizonytalan, és hétköznapi dolgokat sem tud megoldani.” További szereplők: Peter Sarsgaard, Michael Stuhlbarg, Louis C.K., Bobby Cannavale. (BS)
(…) a Blue Jasmine az elaggott Allen eddigi legnagyobb önplágiumának tekinthető, mivel gyakorlatilag a Melinda és Melinda forgatókönyve elevenedik meg fordulatról fordulatra, figuráról figurára, jóformán csak a fekete zongoraművész nem játssza újra. (Varró Attila kritikája a Filmvilág 2014/09. számában olvasható.)
Mindenesetre Tarantino szerint 2013 egyik legjobbja volt, és a Melinda és Melindánál sokkal rosszabb nem lehet.
Vetítik: Duna - 21:00

blue_jasmine.jpg

Szédületes éjszaka
Retróvígjáték azokról a 80-as évekről, méghozzá az Azok a 70-es évek - show sztárjával, Topher Grace-szel, valamint Dan Foglerrel, Anna Faris-szel és Chris Pratt-tel. És akik több mindenre is emlékezhetnek abból az időszakból: Michael Biehn, Bob Odenkirk, Angie Everhart.
Vetítik: TV2 - 21:00

Snowpiercer - Túlélők viadala
Park Chan-wook hollywoodi debütálása (Stoker) után nem sokkal egy másik kiváló dél-koreai rendező is bemutatja első angol nyelvű filmjét. A Bong Joon-ho (A halál jele, A gazdatest) által rendezett Snowpiercer műfaját illetően sci-fi, 2031-ben játszódik, helyszíne egy vonat, amely az apokalipszis sújtotta Föld utolsó túlélőit szállítja, szigorúan társadalmi kasztok szerint elkülönítve .A szereplőgárdában olyan nevek találhatóak, mint Song Kang-ho, Tilda Swinton, Ed Harris, Alison Pill, Chris Evans, Jamie Bell, John Hurt. (BS)
Vetítik: Cool - 22:30

Vándorút
Emilio Estevez kalandvígjátéka az El Camino megtételéről apja, Martin Sheen, és Deborah Kara Unger főszereplésével. További szereplők: a rendező és Tchéky Karyo. A stábban természetesen tömegével fordulnak elő Sheenek és Estevezek.
Vetítik: Duna - 22:50

Gyógyegér vacsorára
Francis Veber kiváló vígjátékának, a Dilisek vacsorájának kevésbé emlékezetes amerikai remake-je Paul Rudd-dal, Steve Carell-lel és Zach Galifianakis-szel.
Vetítik: TV2 - 23:05

A zátony
A kisszámú értékelhető cápás horrorok egyike, megtörtént eset alapján, a hasonszőrű Halál a mocsárban alkotóitól.
Vetítik: m2 - 00:05

Lány a parkban
Dráma a Ház a tónál és a Bizonyítás írójától, Sigourney Weaver és Kate Bosworth főszereplésével. További szereplők: Keri Russell, David Rasche, Elias Koteas.
Vetítik: RTL Klub - 00:55

Halloween 2.
Korrekt folytatás a klasszikus eredetihez. Írta: John Carpenter, Debra Hill. Rendezte: Rick Rosenthal (és John Carpenter, titokban). Főszereplők: Jamie Lee Curtis, Donald Pleasence.
Vetítik: TV2 - 02:55

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr908183352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása