Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (12.18.)

2015. december 18. - Orosdy Dániel

Végső menedék
Horror az Azonosság írójának tollából és A híd cmű sorozat rendezőitől, Julianne Moore-ral és Jonathan Rhys-Meyers-szel.
Vetítik: Story4 - 21:00

Számos pasas
Vígjáték az Ali G Indahouse és A nagy fehérség rendezőjétől, Anna Faris, Chris Evans, Blythe Danner, Chris Pratt és Andy Samberg főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 21:25

Kényszerleszállás
Dráma a Forrest Gump rend
Denzel Washington rendőr vagy katona helyett ezúttal pilótát alakít, aki a címben jelzett manővert még a film első negyedében végrehajtja, megmentve az összes utas életét. „A baleset után Whipet hősként ünneplik, de ahogy egyre több részletre derül fény, egyre több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy igazából kinek vagy minek a hibája volt az, ami a repülőn történt.” Robert Zemeckis filmjét a legjobb forgatókönyv és a legjobb színész kategóriában Oscarra jelölték. (BS)
A Kényszerleszállás, készítőinek profizmusával és a téma kellő komolyan vételével, méltó mai folytatója olyan, a függőségről szóló klasszikus hollywoodi drámák hagyományának, mint Billy Wilder Férfiszenvedélye Ray Millanddel, vagy Otto Premingertől Az aranykezű férfi Frank Sinatrával. (Nevelős Zoltán kritikája a Filmvilág 2013/01. számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 21:30

kenyszerle.jpg

Social Network - A közösségi háló
David Fincher rangos díjak özönét elnyerő életrajzi drámája Aaron Sorkin Oscar-díjas forgatókönyve és a Facebookért felelős Mark Zuckerberg élete alapján. Zene: Trent Reznor. Szereplők: Jesse Eisenberg, Justin Timberlake, Andrew Garfield, Joseph Mazzello, Rooney Mara, Rashida Jones.
Vetítik: Cool - 23:10

101-es gyilkosság
Az immár Oscar-díjas Bill Condon (Érzelmek tengerében, Alkonyat: Hajnalhasadás - 1-2.) díjnyertes tévés krimije Pierce Brosnannel a főszerepben és egy csúnya lejterjakabbal a magyar címben.
Vetítik: Viasat3 - 23:50

Holdon át
Tóth Tamás kísérleti filmje. Bharatanatyam táncművész szerepében Bittner Meenakshi Dóra, egyben a film forgatókönyvírója.
Vetítik: m2 - 00:05

Új élet
Romantikus dráma Kristin Scott Thomas, Sergi Lopez, Bernard Blancan és Yvan Attal főszereplésével.
Vetítik: Duna - 01:30

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr708181136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása