Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (11.01.)

2015. november 01. - Orosdy Dániel

Michael
Nora Ephron vígjátéka. Szereplők: John Travolta, Andie MacDowell, William Hurt, Bob Hoskins, Teri Garr. A forgatókönyvön dolgozott Peter Dexter író (Veszettség - Paris Trout, Mulholland - Gyilkos negyed) is.
Vetítik: RTL Klub - 13:40

Van ott valaki?
Angol dráma, többek között Michael Caine-nel.
Vetítik: Duna - 14:00

Balkezes angyal
Ráthonyi Ákos vígjátéka Tabódi Klárival, Jávor Pállal, Berky Lilivel, Makláry Zoltánnal és Mály Gerővel.
Vetítik: Duna - 15:35

Még zöldebb a szomszéd nője
Walter Matthau és Jack Lemmon már megint vicces!
Vetítik: RTL Klub - 15:50

Kellékfeleség
Amerikai romkom egy agglegényről, aki felbéreli titkárnőjét, hogy játssza el a feleségét álmai nője előtt. (? – a szerk.) A főszerepekben Adam Sandler és Jennifer Aniston komédiáznak, de beugrik egy pillanatra Nicole Kidman is. (BS)
Vetítik: RTL Klub - 18:50

Love Story
Az asszonyríkató romantikus filmek rangos díjak tömegére jelölt alapvetése Arthur Hillertől Ryan O'Neallel és Ali MacGraw-val. Forgatókönyv: Erich Segal (aki a bestsellerré lett regényváltozatot is jegyzi). Az Oscar-díjas zene Francis Lai munkája.
Vetítik: Duna - 19:40

A fiam családja
Hirokazu Koreeda számtalan díjjal-jelöléssel elismert, Cannes-ból két trófeát is elhozó drámája.
Vetítik: m2 - 21:05

fiam_csaladja.jpg

Az éhezők viadala: Futótűz
Suzanne Collins posztapokaliptikus tini-thriller trilógiájának  második felvonása. Hősnőnknek, Katniss-nek újból részt kell vennie egy gyilkos valóságshow-ban, amelynek ezúttal egy sziget a színhelye. A jeles szereplőgárda: Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Philip Seymour Hoffman, Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Donald Sutherland. A rendező új: Francis Lawrence (Legenda vagyok), ő fogja a két filmben elmesélendő 3. regényt is adaptálni. (BS)
Míg elődje, Gary Ross próbált valamiféle borongósabb, lebegősebb vizuális körítést adni a moziverziónak, nagyobb hangsúlyt helyezve Katniss személyes nézőpontjára (…), addig Lawrence beéri szabatos, sőt szájbarágós felképesítéssel, mintha a legkevésbé szeretné elvonni a figyelmet az alapmű kisszámú erényeiről. (Varró Attila kritikája a Filmvilág 2013/12. számában olvasható.)
Vetítik: RTL Klub - 21:15

Lockout - A titok nyitja
Sci-fi-akciófilm Luc Besson író-producertől, többek között Guy Pearce-szel, Maggie Grace-szel és Peter Stormare-rel.
Vetítik: Cool - 22:15

Rio Lobo
Howard Hawks hattyúdala, egyben karrierzáró westerntrilógiájának utolsó része (azaz a Rio Bravo második remake-je), változatlanul John Wayne-nel a főszerepben és Leigh Brackett forgatókönyvéből. További szereplők: Jorge Rivero, Jennifer O'Neill, Christopher Mitchum, Jack Elam, Sherry Lansing, David Huddleston, Jim Davis, Peter Jason.
Vetítik: Duna - 23:05

Gyilkos folyó
Díjnyertes thriller a B-kategória jeleseivel (Ray Liotta, Christian Slater, Ving Rhames).
Vetítik: Film+ - 23:40

Poézis - Mégis szép az élet
Hosszabb szünet után ismét koreai film a magyar mozikban, méghozzá szinkronizált verzióban. A változatosság kedvéért ezúttal nem Kim Ki-duk, hanem a nálunk szinte ismeretlen, kevésbé termékeny Lee Chang-dong (Oázis, Mentolos cukorka, Titkos napfény) friss drámájára esett a választás, amely idén Cannes-ban a legjobb forgatókönyv díját nyerte el. A történet középpontjában egy Alzheimer-kórral küzdő nagymama áll, aki, miközben unokája lelkiismeretét próbálja felébreszteni (a fiú, öt társával együtt, megerőszakolt egy lányt) beiratkozik egy versíró tanfolyamra. (BS)
A Poézis lassú, nyugodt, csendes film, akár a folyó, mely a békés, bukolikus koreai tájban ereszkedik a tenger felé a kezdő snitteken. Lee Chang-dong híve ugyan a puritán stílnek, de sem az unalomnak, sem a giccsnek nem barátja, egyszerűnek látszó filmjeiben, mindig nagyfeszültség szikrázik. (Schubert Gusztáv kritikája a Filmvilág 2010/10. számában olvasható.)
Vetítik: Duna - 00:40

Evita Peron 1-2. rész
Marvin J. Chomsky négy Emmy-re jelölt, egyet el is nyerő életrajzi drámája (eredetileg mini-sorozatnak készült, de a rövidebb változatát bemutatták moziban is) A Peron-házaspár szerepében Faye Dunaway és James Farentino látható. További szereplők: Pedro Armendáriz Jr., Michael Constantine, Katy Jurado, Jeremy Kemp, Rita Moreno, José Ferrer, Jon Cypher, Ferdy Mayne, George Gaynes. Forgatókönyv: Ronald Harwood.
Vetítik: TV2 - 00:55

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr408006529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása