Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (10.31)

2015. október 31. - Orosdy Dániel

Zongora a levegőben
Bacsó Péter szatírája Juraj Ďurdiak, Pécsi Ildikó, Őze Lajos, Kállai Ferenc, Major Tamás és Körmendi János főszereplésével.
Vetítik: Duna - 15:30

Ahol a vadak várnak
Maurice Sendak író-illusztrátor 1963-ban megjelent, az angolszász kultúrkörben kultikusnak számító, 20 millió példányban eladott képeskönyve nem szokványos gyerekmese. A mindössze 40 oldalas kiadványnak csupán jelzésszerű cselekménye van, valójában egyetlen érzést, a gyermeki lélek félelmét, szorongását, anarchista dühét próbálja megragadni. (...) Bár Sendak eredetije sem volt éppen egy cukorhabos mese, Jonze adaptációját olyan keserédes melankólia járja át, hogy inkább való a gyerekkor elvesztését fájlaló felnőtteknek, mint a gyerekközönségnek. (BS)
Vetítik: RTL Klub - 15:55

Megaagy
A Gru után egy újabb animációs film teszi meg főhőssé a főgonoszt (akiről persze kiderül, hogy annyira nem is gonosz), ezúttal a Dreamworks produkciójában, a Madagaszkár 1-2 rendezőjének közreműködésével. A helyszín Metro City, itt garázdálkodna Megaagy, ha a Superman-klón Metro Man ne döngölné földbe minden adódó alkalommal. Amikor Megaagynak mégis sikerül ellenségét legyőznie, gyorsan rájön, hogy szüksége van egy nemezisre, így saját kezűleg kreál egyet. (BS)
A Megaagy végső soron, és nem túl meglepő módon, csak eljátszik a mítosz rombolásának gondolatával, és elég időt hagy magának ahhoz, hogy végül inkább megerősítse azt. (Roboz Gábor kritikája a Filmvilág 2010/12. számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 16:05

Vissza a jövőbe
TÉVÉBEN IS, MOZIBAN IS!* Robert Zemeckis klasszikus sci-fi-vígjátéka Michael J. Fox-szal és Christopher Lloyddal. További szereplők: Lea Thompson, Crispin Glover, Thomas F. Wilson, Billy Zane.
*Tévében ráadásul duplán, hiszen adja a Viasat6 is, 13:45-től.
Vetítik: TV2 - 19:00

Holt költők társasága
Peter Weir klasszikus, többek között a legjobb filmnek járó BAFTA- és a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó Oscar-díjat is elnyerő drámája Robin Williams-szel. Szereplők: Ethan Hawke, Robert Sean Leonard, Josh Charles, Gale Hansen, Dylan Kussman, Kevin Cooney, Lara Flynn Boyle, Kurtwood Smith.
Vetítik: Duna - 21:00

holt_koltok_tarsasaga.jpg

Cowboyok és űrlények
Jon Favreau az azonos című képregény nyomán készítette el western-sci-fijét Daniel Craig, Harrison Ford és Olivia Wilde főszereplésével. A történet 1873-ban, Arizonában játszódik, ahol a város népét titokzatos űrlények terrorizálják. A high concept sztori az amerikai nézőket nem győzte meg: a film odakint megbukott. (BS)
A kínos komolyság, a vértelen akciók és a borzalmas történet abból fakadnak, hogy az alkotók vélhetően egyetlen percet sem szenteltek a műfajelméleti eszmefuttatásoknak. Az öt túlfizetett bértollnok megírt ugyan egy rossz tucatwesternt, de azzal, hogy most nem az indiánok rabolják el a jónépet, hanem az ufók, és nem az őslakosok faluját kell bevenni, hanem egy űrhajót – nos, ezzel még nem jön létre a vágyott műfaji fúzió. Ha ugyanis egy kicsit is átgondolták volna, mit is szeretnének pontosan, talán megtalálhatták volna azokat a metszéspontokat, ahol a két zsáner átjárható – és akkor talán a laza humor, a jó dumák és a látványos akciók is maguktól jöttek volna. (Huber Zoltán)
Vetítik: TV2 - 21:30

Állítsátok meg Terézanyut!
Túl hosszú és stilizált, de a műfajában korrekt romantikus vígjáték, Rácz Zsuzsa valamivel komolyabb sikerkönyvének feldolgozása Hámori Gabriellával a címszerepben. További szereplők: Ónodi Eszter, Schell Judit, Major Melinda, Nagy Ervin, Csányi Sándor, Elek Ferenc, Rezes Judit, Csomós Mari, Hujber Ferenc, Tóth József, Bánfalvy Ágnes, Bács Ferenc, Bárdosi Sándor, Trill Zsolt, Jakab Csaba, László Zsolt, Haumann Péter.
Vetítik: RTL Klub - 22:40

Szent Johanna
Victor Fleming filmje Ingrid Bergmannal. Társíró: Andrew Solt. Ez volt Fleming utolsó projektje és Bergman álomszerepe, de a film végül kritikai és bevételi szempontból is elmaradt a várakozásoktól.
Vetítik: Duna - 23:15

Antwone Fisher története
Denzel Washington megtörtént eseményeken alapuló, számtalan díjra jelölt rendezői bemutatkozása. Szereplők: Derek Luke, Malcolm David Kelley, Cory Hodges, Joy Bryant, Kevin Connolly, James Brolin és a rendező.
Vetítik: TV2 - 00:00

Hasutasok
Szőke András vígjátéka. Társíró: Grecsó Krisztián. Producer: Sándor Pál. Szereplők: Badár Sándor, Derzsi János, Zelei Gábor, Szarvas József, Hernádi Judit, Bordán Irén, Farkasházi Réka, Horváth János, Mártha István, Fábry Sándor, Farkasházy Tivadar, és természetesen az író-rendező.
Vetítik: RTL Klub - 04:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr238038042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása