Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (10.13.)

2015. október 13. - Orosdy Dániel

Jegor Bulicsov és a többiek
Tévéfilm Makszim Gorkij műve alapján, jeles színészeink tömegével.
Vetítik: Duna World - 11:10

A kaptár: Túlvilág
4. rész, ismét Paul W.S. Anderson sorozatgazda a rendező. Úgy kell nekünk ez a széria, mint egy falat jó emberhús.
Vetítik: Film+ - 21:00

Jéghideg otthon
Mike Figgis hangulatos, de nem kifejezetten pörgős thrillere Dennis Quaid, Sharon Stone, Juliette Lewis, Christopher Plummer és Stephen Dorff főszereplésével.
Vetítik: AXN - 22:00

Egy néma kiáltás
A teljes csádi filmművészetet egy személyben képviselő Mahamat-Saleh Haroun filmje egy apáról és egy fiúról szól, akik egy előkelő hotelben dolgoznak. Az új tulajdonos úszómesterből portássá fokozza le az apát, helyére pedig a fiát ülteti. Az egykori úszóbajnok Adam nem tud belenyugodni a helyzetébe, és fia ellen fordul, miközben az országban dúló polgárháború a fővárost is eléri. A rendező a [2010-es] Cannes-i Filmfesztiválon a zsűri díját kapta meg. (BS)
A rendező a mégoly traumatikus eseményekről visszafogottan, mégis izgalmasan mesél: nagy adag feszültséggel tölti meg az alapvetően lelki folyamatokat feltérképező filmet, sőt némi humort is csepegtet a jelenetekbe. (Pápai Zsolt kritikája a Filmvilág 2011/01 számában olvasható.)
Vetítik: Duna - 01:55

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr97963624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása