Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (09.19)

2015. szeptember 19. - Orosdy Dániel

Aranysárkány
Ranódy László remek Kosztolányi-adaptációja Mensáros László, Béres Ilona és Tahi Tóth László főszereplésével.
Vetítik: Duna  World - 11:15

Átkozott boszorkák
Az elsősorban színészként ismert Griffin Dunne romantikus vígjátéka Sandra Bullock és Nicole Kidman főszereplésével. További szereplők: Goran Višnjić, Aidan Quinn, Stockard Channing, Dianne Wiest, Evan Rachel Wood.
Vetítik: RTL Klub - 15:50

Wallace & Gromit: Az elvetemült veteménylény
Nick Park világhírű gyurmapárosának első egész estés, mellesleg Oscar-díjas rajzfilmje. Stabilan hozza a Wallace és Gromit-sorozat eddig ismert összes érdemét, és még horrorparódiának is remek.
Vetítik: m2 - 16:15

Rém hangosan és irtó közel
Stephen Daldry "legjobb film" kategóriában Oscarra jelölt drámája Jonathan Safran Foer regénye nyomán (forgatókönyv: Eric Roth). Szereplők: Thomas Horn, Sandra Bullock, Tom Hanks, James Gandolfini, Max von Sydow, Jeffrey Wright, John Goodman. (A film távolról sem érdemelte meg az Oscar-jelölést a legfontosabb kategóriában, a szintén jelölt von Sydow viszont megérdemelte volna a magát a díjat is [végre], persze nem kapta meg. Így megy ez.)
Vetítik: Cool - 16:40

Sorsügynökség
A testőr és A Bourne-ultimátum szkriptjét jegyző George Nolfi első rendezésében egy Philip K. Dick novellát adaptált, szabadon. A Matt Damon által alakított politikus főhős beleszeret egy gyönyörű balett-táncosba (Emily Blunt), a Helyreigazító Iroda emberei azonban szabotálni akarják ezt a kapcsolatot. (BS)
Vetítik: TV2 - 19:00

sorsugynokseg_4.jpg

A fekete múmia átka
Madarász Isti televíziós vígjátéka Rejtő Jenő zseniális kisregénye, A detektív, a cowboy és a légió alapján. Forgatókönyv: Hegedűs Bálint. Szereplők: Hajduk Károly, Haumann Péter, Hegedűs D. Géza, Józsa Imre, Radnay Csilla, Schmied Zoltán, Szervét Tibor. (Talán most tényleg leadják!)
Vetítik: Duna - 19:30

Kramer kontra Kramer
Robert Benton Oscar-díjas remekműve Avery Corman regénye nyomán, Dustin Hoffman és Meryl Streep főszereplésével.
Vetítik: Duna - 20:35

Párterápia
Shawn Levy akció-vígjátéka Steve Carellel és Tina Fey-jel. További szereplők: Mark Wahlberg, Ray Liotta, James Franco, Mila Kunis, Mark Ruffalo.
Vetítik: TV2 - 21:10

JFK - A nyitott dosszié
A tomboló paranoia mesterműve: Oliver Stone sztárokkal telepakolt, díjak-jelölések tömegével elismert politikai drámája a nagy kérdésről, azaz hogy ki ölte meg Kennedyt? (Én egyre inkább valami furcsa betegségre gyanakszom.)
Vetítik: Duna - 22:25

Zulu
Cy Endfield klasszikus, nagyszabású történelmi kalandfilmje Michael Caine, Stanley Baker és Jack Hawkins főszereplésével (Caine pályáján ez volt az első fontos lépés a sztárrá válás útján).
Vetítik: Film Mánia - 23:05

A kondor hadművelet
NEM az Istenek fegyverzete 2., HANEM Sammo Hung Kam-Bo A piszkos 12-re hajazó akciófilmje a rendezővel, valamint Yuen Biaóval, Haing S. Ngorral és Corey Yuennel a főszerepben. Ngor egyébként azzal a tragikus sorsú amatőr színésszel azonos, aki a Gyilkos mezőkben Oscar-díjjal elismert alakítást nyújtott.
Vetítik: Film Mánia - 01:40

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr517801220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása