Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (08.04.)

2015. szeptember 04. - Orosdy Dániel

Ocean's Thirteen - A játszma folytatódik
Steven Soderbergh Ocean's-trilógiájának utolsó része. Szereplők: George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Don Cheadle, Andy Garcia, Bernie Mac, Ellen Barkin, Al Pacino, Elliott Gould, Casey Affleck, Scott Caan, Eddie Izzard, Carl Reiner, Eddie Jemison, Vincent Cassel.
Vetítik: Viasat3 - 21:00

Őrült, dilis, szerelem.
Az I Love You Phillip Morris-t jegyző John Requa és Glenn Ficarra romkomjában Steve Carell egy felszarvazott férfit alakít, aki több évtized után újból megpróbálja belevetni magát az életbe.
Vetítik: Cool - 21:10

Star Trek
J.J. Abrams új változata Gene Roddenberry kultikus tévé- és filmsorozatára, Chris Pine, Zachary Quinto és Eric Bana főszereplésével. További szereplők: Leonard Nimoy, Bruce Greenwood, Zoe Saldana, John Cho, Anton Yelchin, Simon Pegg, Karl Urban, Ben Cross, Winona Ryder, Chris Hemsworth, Jennifer Morrison
Vetítik: TV2 - 21:25

Szabotázs
David Ayer csúnyán megbukó akciófilmje a forgatás idején már jóval 60 felett járó Arnold Schwarzeneggerrel (nekem az Expendables-sorozat is leginkább csak azt bizonyítja, hogy kevesen tudnak méltósággal akciósztárok maradni, kb. csak Marvin, Bronson és Eastwood, de még ők is futottak bele csúnya hibákba).
Vetítik: RTL Klub - 22:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr417759462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

harryangel 2015.09.04. 18:07:28

Marvin,Bronson,Eastwood elsőosztályú színészek voltak,akik feltűntek akciófilmekben is és hozták a kötelezőt.Arnold elsőosztályú testépítő volt,aki feltűnt (főleg) akciófilmekben aztán hozta amit tudott.Elég keveset.
Mostanra az a kevés is elfogyott.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2015.09.04. 19:17:48

@harryangel: Alapvetően igazad van, de azért nem teljesen. Egyrészt ennyi erővel Marvin, Bronson és Eastwood sem több filmező ex-katonánál (hogy a többi melójukat ne is említsük), szóval alapvetően ők sem színpadi segédszínészekből és amatőr versmondókból lettek színészek. Másrészt Arnoldnak is voltak azért értékelhető megnyilvánulásai előadóként (pl. Maradj éhen!), csak aztán kitalálta magának / mások kitalálták neki a faarcú, egysorosokat sütögető csodakatona figuráját, ami elég jól bejött, és nem is kívánt meg színészi teljesítményt.

Marvin egy zseni volt, de a pályája vége felé tőle se kért (szinte) senki többet Reisman őrnagy figurájának egy verziójánál, Bronson szakmányban alakította a bosszúállót / kőkemény rendőrt-testőrt, Eastwood pedig tulajdonképpen soha nem is tudott sokkal többet a Névtelen Pisztolyhős (és a vele majdnem azonos Piszkos Harry) karakterénél, csak éppen néha iróniával adta elő ezt a figurát. Mindezek alapján én nem érzek _akkora_ különbséget a remek testépítő és a többiek között, főleg ha a pályájuk -- szinte kizárólag akciófilmeket termő -- végére vetünk érdeklődő pillantást.

harryangel 2015.09.07. 10:47:06

@Orosdy Dániel: OK,tényleg le kéne venni a hangsúlyt arról,ki,hogyan került a film világába,végtére is csak a produkció számít.De Marvinéknál talán _belefért_,hogy pályájuk vége felé középszerű filmekben hozták a már sokszor eljátszott figurát,viszont Arnoldnál hamar kiderült nem is jöhet más szóba,mint a szűkszavú,szúrós tekintetű akcióhős(ha mégis szóba jött más,abba nem volt sok köszönet).

Közben Schwarzi megöregedett,jobb színész nem lett,mégis vannak akik úgy gondolják,lehet még húzónév és akár mükődhet is.Hát,húzónév még lehet(ahogy a barátja is),de annyira már nem mükődik.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2015.09.07. 14:06:24

@harryangel: Ezzel nem tudok vitatkozni, igazad van. A többiek be tudták bizonyítani, hogy érnek valamit színészként, ő nem igazán, és ahogy halad az idő, egyre kevésbé (a Végítélet többek között azért kínos, mert Schwarzi drámai szerepet próbál alakítani, és nagyon nem megy neki).
süti beállítások módosítása