Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (08.30.)

2015. augusztus 30. - Orosdy Dániel

Naplemente délben
Hintsch György filmje Illés Endre forgatókönyvéből, Huszti Péter, Bordán Irén és Bálint Márta főszereplésével.
Vetítik: Duna - 14:25

Showtime - Végtelen és képtelen
Az Eddie Murphy - Robert de Niro furcsapár vígjátéka.
Vetítik: RTL Klub - 15:55

Robin Hood
Ridley Scott kalandfilmje, szokás szerint Russell Crowe-val a főszerepben. Értő asszisztencia: Cate Blanchett, Max von Sydow, Mark Strong, William Hurt, Matthew MacFadyen, Mark Addy, Scott Grimes, Danny Huston, Oscar Isaac.
Vetítik: TV2 - 19:00

Krokodil Dundee 2.
Paul Hogan újra viccel! És a partnere ismét Linda Kozlowski.
Vetítik: Duna - 19:30

A spanom csaja
Romantikus vígjáték Kate Hudson, Dane Cook, Jason Biggs, Alec Baldwin és Lizzy Caplan főszereplésével.
Vetítik: m2 - 21:00

Vadászat a Vörös Októberre
John McTiernan kiváló hidegháborús akcióthrillere Tom Clancy bestselleréből Sean Connery és egy tengeralattjáró főszereplésével. Az illusztris színészgárda további tagjai: Alec Baldwin, Scott Glenn, Sam Neill, James Earl Jones, Joss Ackland, Peter Firth, Tim Curry, Stellan Skarsgard, Jeffrey Jones.
Vetítik: Duna - 21:25

vadaszat_a_voros.jpg

Wanted
Timur Bekmambetov akciófilmje Mark Millar kultikus képregénye nyomán, James McAvoy, Angelina Jolie, Morgan Freeman, Thomas Kretschmann és Terence Stamp főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 21:50

Hol az igazság?
Míg sok rendező ügyel rá, hogy ugyanazt a történetet ne forgassa le kétszer, addig Lumet nem tartott attól, hogy önismétlőnek bélyegzik. A Hol az igazság? látszólag a Serpico és A város hercege nyomdokain halad, hiszen hőse szintén a törvény egyik zöldfülű őre – ezúttal egy fiatal ügyész –, akinek élete első komolyabb esetében rögtön egy ünnepelt, ám velejéig korrupt rendőrt kellene lelepleznie. A látszat azonban csal, mert a film ugyan valóban felveti azokat a morális kérdéseket, amelyeket az említett klasszikusok (vagy a később készült Manhattanre leszáll az éj), de más nézőpontból közelít a témához. A Timothy Hutton által alakított Reilly ügyész nem a történet abszolút főszereplője, az eseményeket nem csak az ő szemén keresztül látjuk, ugyanakkora szerep jut a Bobby Tex néven futó latino kiskirálynak (Armand Assante) és a Nick Nolte által rendkívül meggyőzően alakított piszkos zsarunak. A szövevényes alvilági viszonyokat és a rendőrségen belüli íratlan szabályokat Lumet remekül illusztrálja, ellenben a szereplők szerelemi ügyeinek bemutatása inkább egy dagályos melodrámát idéz. Utóbbi talán a forgatókönyv hibája, de a 130 perces játékidő sem válik a film előnyére. A Hol az igazság? dramaturgiája lehetne feszesebb, főhőse karizmatikusabb (Timothy Hutton nem a legjobb választás volt), összességében azonban még így is Lumet figyelemre méltó munkáihoz tartozik. (BS)
Vetítik: Duna - 23:40

Hatalmas szív
Michael Winterbottom filmje az alakításáért Golden Globe-ra jelölt Angelina Jolie-val.
Vetítik: Duna - 00:15

A bosszú angyalai
Díjnyertes spanyol-mexikói krimi.
Vetítik: RTL Klub - 00:50

Csókok
Rangos díjakra jelölt és néhányat el is nyerő ír dráma.
Vetítik: m2 - 01:15

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr567715154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása