Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (08.25.)

2015. augusztus 25. - Orosdy Dániel

Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak
Chris Columbus Rick Riordan ifjúsági regényét adaptálja Uma Thurman, Rosario Dawson, Pierce Brosnan, Sean Bean, Catherine Keener és Steve Coogan közreműködésével. (BS)
Villámkritika: Nyilván nem véletlen, hogy a Villámtolvaj rendezője a Harry Potter első és második részét is jegyző Chris Columbus lett – a csokibékán edződött direktor semmilyen számottevő történetmesélési és egyéb újdonsággal nem kellett szembenézzen, jóformán hazai terepen kellett (volna) sikerre cibálnia a félisten Percy Jackson kalandjait. Sajnos azonban a Villámtolvaj fikarcnyival sem képes többet felmutatni annál, mint amennyit alapszituációja (nagykamasz hirtelen rádöbben, hogy a világot még mindig az ókori görög istenek uralják, az apja meg nem más, mint Poszeidon) álló helyzetben is kiizzad magából. Ennek megfelelően jön itt Minotaurusz, Kentaur, Medúza és Hidra, ráadásul szépen, akkurátusan, előre bejelentve – a nézőn sorban kattognak a biztonsági övek, ügyelni kell, nehogy megijedjen. Még a modern kori Olümposz – tudniillik az Empire State Building – megmutatása is valahogy várható geg, mint ahogy nem röhögjük ki a belünket a levágott Medúza-fejre biggyesztett napszemcsin és Hádész fonnyadt injoke-jain sem. Az egészben a legszörnyűbb az, hogy még a speciális effektek terén sem született kiegyensúlyozott eredmény: míg a film elején megjelenő fúriává vedlett tanárnőtől és a nem sokkal később bedübörgő minotaurusztól, valljuk be, eláll a lélegzet, a kígyófejú Uma Thurman jelenete valóságos CG-tudományi botrány. (KT)
Vetítik: TV2 - 20:15

Zsaru pánikban
Az elismert tévésorozatokon (21 Jump Street, A simlis és a szende, Crime Story, Wiseguy) dolgozó Eric Blakeney rendezői debütje Liam Neeson, Oliver Platt és Sandra Bullock főszereplésével. Akció-vígjáték, kérem alássan.
Vetítik: RTL Klub - 21:20

Játszó társaság
Tévéfilm (esetleg tévéjáték) Pozsgai Zsolt forgatókönyve (és/vagy darabja) nyomán, Gaál Ildikó rendezésében. Műfaja: krimi (és/vagy történelmi dráma). Biztosan szerepel benne: Dózsa László, Gregor Bernadett, Kautzky Armand.
Vetítik: Duna - 22:40

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr297732054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása