Filmvilág blog

Tévéajánló - Szerda (07.15.)

2015. július 15. - Orosdy Dániel

Az idegen
A kukorica gyermekei és a Gor rendezőjének akciófilmje többek között Kathy Long harcművésszel, Andrew Divoff kaszkadőr-színésszel és Ginger Lynn Allen (ex-)pornósztárral.
Vetítik: Viasat3 - 21:00

Szerelmi bűnök
A Szerelmi bűnök Corneau életművének ismeretében erős szerzői darab, sok évtizedes rendezői obszessziók letisztultabb, de töretlen pesszimizmusú szemléltetése, amely az emberi – közelebbről: a női – lélek sötét szenvedélyeit a racionális elme precíz számításaival párosítja (…) Egyszeri ezredfordulós thrillerként nézve viszont nem sokat kínál közönségének. (Varró Attila kritikája a Filmvilág 2010/11. számában olvasható.) Nem mellesleg Brian De Palma filmje, a Gyilkos vágyak is e (szerintem) figyelemreméltó film (szerintem) jól sikerült remake-je. A francia változatnak mindenesetre jobb a szereposztása (Ludivine Sagnier, Kristin Scott Thomas, Patrick Mille).
Vetítik: Duna - 00:15

Bombaüzlet?!
A Thália Színház kabaréjának felvétele. Rendező: Benedek Miklós. Szereplők: Schell Judit, Szombathy Gyula, Józsa Imre, Kálid Artúr, Mészáros András, Vida Péter, Janklovics Péter, Kovács Vanda.
Vetítik: RTL Klub - 00:45

A császárok klubja
Michael Hoffman drámája Ethan Canin novellája alapján. (Érdekesség az íróval kapcsolatban: egy másik írásának, amiből szintén film készült, Batorsag and Szerelem a címe.) Operatőr: Koltai Lajos. Szereplők: Kevin Kline, Embeth Davidtz, Emile Hirsch, Rob Morrow, Edward Herrmann, Harris Yulin, Jesse Eisenberg, Paul Dano.
Vetítik: TV2 - 03:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr667629000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása