Filmvilág blog

Tévéajánló - Hétfő (06.15.)

2015. június 15. - Orosdy Dániel

the_nines.jpg9 - A szám hatalma
A Felhőatlasszal ellentétben a korábban íróként ismert John August (Nagy hal, A halott mennyasszony) első rendezése semmiképp sem nevezhető nagyszabásúnak, már ami a külsőségeket illeti. A szerény büdzséből készült film története azonban nem kevésbé összetett: a színészek itt is több szerepet alakítanak, a különböző valóságban (?) élő karakterek sorsa pedig összefonódik. A három fejezet közül az elsőben Ryan Reynolds egy magánéleti válságba került sztárszínészt alakít, aki kezd ráébredni, hogy a világgal valami nem stimmel. A következő epizódban egy olyan televíziós producert játszik, aki miközben új sorozatán dolgozik, maga is egy reality show szereplője, míg az utolsó felvonásban ugyanőt játékfejlesztőként láthatjuk viszont, amint családjával együtt épp egy erdőből próbál kikeveredni. August hasonló modorban adagolja a rejtélyeket, mint David Lynch, a különbség csupán annyi, hogy itt a fináléra összeáll a kép, és pontosan kiderül, hogy mi az általunk ismert világ eredete és funkciója, sőt az is, ki kreálta. Ennél ambiciózusabb egy film aligha lehetne. (BS)
Vetítik: Cool - 21:10

Beverly Hills-i zsaru 3.
A lagymatag harmadik rész. John Landis rendező nem volt formában, amiben az is közrejátszhatott, hogy a derék Eddie állítólag megverte a forgatáson.
Vetítik: TV2 - 22:20

Fuss, ember, fuss!
És igen! Az általunk nem is olyan régen eltűntnek nyilvánított Sergio Sollima-western felüti véres, de röhögő fejét a magyar képernyőkön, hála a Duna jóízlésű szerkesztőinek! Tomas Milian és Donal[d] O'Brien jutalomjátéka már önmagában megér egy odakapcsolást, de az ideológiailag kellően képzettek már hegyezhetik a videókazettát / DVD-t / winchestert / stb.-t.
Vetítik: Duna - 23:50

Hivatal
A Hivatal-saga újabb állomása: már megint hajnalban kerül képernyőre Nagy Viktor Oszkár tévéfilmje.
Vetítik: m2 - 04:05

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr57529594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása