Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (06.14.)

2015. június 14. - Orosdy Dániel

Nevem: Senki
Tonino Valerii csodálatos westernvígjátéka Sergio Leone ötlete nyomán és produceri (valamint rendezői) közreműködésével. Főszereplők: Terence Hill és Henry Fonda. Ha már látta, nézze újra Hangoskodással kísérve!
Vetítik: RTL Klub - 15:30

Pompeji
A Resident Evil-sorozat rendezője, Paul W.S. Anderson nagyszabású kosztümös akció-kalandfilmmel jelentkezik. A Havas Jon vagyis Kit Harrington által alakított gladiátornak „meg kell mentenie az igaz szerelmét egy korrupt szenátor karmaiból, miközben a kitörő Vezúv megsemmisíti körülöttük a várost.” További szereplők: Carrie-Ann Moss, Emily Browning, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Kiefer Sutherland, Jared Harris. (BS)
Vetítik: RTL Klub - 19:50

Starfactory
Tippem szerint a Thália Színház előadásának felvétele (szerző: Gém Zoltán), de elvileg Márton István tévéfilmje.
Vetítik: Duna - 20:50

Filmklub: Cry-Baby
John Waters első stúdiófilmje. A vásznon feltűnik többek között Johnny Depp, Iggy Pop, Traci Lords, Ricki Lake, Joe Dallesandro, Willem Dafoe és Patty Hearst.
Vetítik: m2 - 21:00

Három fölösleges férfi (alias 3 felesleges ember)
Jacques Deray paranoid krimije a forgatókönyvírásba is besegítő Alain Delonnal, a Gunman alapjául szolgáló regényt is szerző Jean-Patrick Manchette egy műve nyomán.
Vetítik: Duna - 22:05

Londoni küldetés
Bolgár-angol-magyar-macedón-svéd film nemzetközi színészgárdával. "Fergeteges politikai filmszatíra Alek Popov Londoni küldetés című nagysikerű regénye nyomán. A groteszk vígjáték főszereplője a bolgár kormány új londoni nagykövete, aki érkezése után meglepő helyzetekbe keveredik." (port.hu) (Plusz magyar kapcsolat: forgatókönyv-konzultánsként közreműködött Köbli Norbert -  a szerk.)
Vetítik: Duna - 23:55

londoni_kuldetes.jpg

Patton tábornok (alias A tábornok)
Franklin J. Schaffner díjak tömegével elhalmozott klasszikusa (részben) Ladislas Farago műve és Francis Ford Coppola (társíróként jegyzett) forgatókönyve nyomán a híres katonáról. Főszereplő: George C. Scott. Ő egyben a fő látnivaló is. Igyekezett még: Karl Malden, Siegfried Rauch, Michael Bates stb.
Vetítik: RTL Klub - 00:15

A dolog (alias A valami)
John W. Campbell, jr. legendás elbeszélésének második (hivatalos) megfilmesítése, egyben egy ígéretesen alakuló rendezői pályát derékbatörő költséges bukás. Pedig John Carpenter méltó (akár folytatásként is értelmezhető) feldolgozást készített Hawks és Nyby filmjéből, amely jóval következetesebben ragaszkodott Campbell művéhez az elődjénél. Az immár az Antarktiszon és évtizedekkel később játszódó cselekményben visszaköszönnek a Ki van odakint? főbb eseményei és szereplői, de A lényhez hasonlóan alapvetően a saját útját járja. Carpenter kezében a hideglelős alapötlet egy belülről és kívülről egyszerre fenyegető űrszörny inváziós kísérletévé alakul: Bill Lancaster forgatókönyvében a lény a bizalmatlan és rosszkedvű tudóscsoport bármely tagját saját képére formálhatja, vagyis a fenyegetés a legkevésbé sem nyílt, nem jár az áldozatok teljes megsemmisítésével, és kiszabadulása esetén a Föld teljes lakosságát villámgyorsan ugyanerre a sorsra juttathatja. A Halloween rendezőjének paranoia-horrorja nem tudott versenyre kelni az édes E.T.-vel, így Carpenter azóta sem élvezett egyszerre nagy költségvetés és széleskörű kreatív kontrollt.
Vetítik: TV2 - 01:10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr677512254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása