Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (05.24)

2015. május 24. - Orosdy Dániel

Esti mesék
Adam Shankman vígjátéka Adam Sandlerrel. Szereplők: Dana Goodman, Courteney Cox, Keri Russell, Guy Pearce, Teresa Palmer, Russell Brand, Lucy Lawless.
Vetítik: RTL Klub - 19:50

Filmklub: Engedem, hadd menjen
Lévai Balázs dokumentumfilmje.
"A Csík zenekar, Kiss Tibor (Quimby) és az ismeretlen erdélyi, erdőszombattelki zenekar történetének különös összefonódása a 'Most múlik pontosan' című dalban. Három újrakezdés története, amelyeket ez a dal foglal keretbe.'Most múlik pontosan, engedem, hadd menjen...' Ebben az emblematikus dalban csúcsosodik ki a Csík zenekar különleges munkássága. Sikerüket illusztrálja az is, hogy már több mint 10 millióan nézték meg a Quimby feldolgozást a youtube-on. Akik nem ismerik az eredeti szerzeményt, azt gondolják, hogy ez egy régi magyar népdal lehet, mert pont olyan szívhez szóló, mint a Kodály vagy Bartók gyűjtésekből származó dalok. Van némi igazság tartalma, hiszen a Csík zenekar elrejtett a Quimby dalban egy mezőségi, pontosabban erdőszombattelki népzenei motívumot." (port.hu)
Vetítik: m2 - 21:00

Kecskebűvölők
A Kecskebűvölők egy olykor húsbavágó könyv talán túlságosan is könnyed interpretációja, mely már-már nihilizmusba hajló cinizmussal vágja el a gordiuszi csomót: nincs mit tenni, már csak röhögni lehet az egészen. (SL)
Szereplők: George Clooney, Ewan McGregor, Jeff Bridges, Kevin Spacey.
Vetítik: Film Mánia - 21:00

Rómeó és Júlia
Franco Zeffirelli klasszikus, többek között 4 Oscarra is jelölt Shakespeare-adaptációja. Szereplők: Leonard Whiting, Olivia Hussey, John McEnery, Michael York, Bruce Robinson (leendő kultfilmrendező és író).
Vetítik: Duna - 21:40

romeoesjulia1968.jpg

Másnaposok
Todd Phillips nehezen megfejthető okok miatt kirobbanó sikert aratott vígjátéka Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms és Heather Graham főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 21:40

Swing
Fazekas Csaba zenés vígjátéka Ónodi Eszter, Csákányi Eszter, Törőcsik Franciska, Törőcsik Mari és Kulka János főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 22:35

Holdfény királyság
Wes Anderson remekműve, tényleg csodálatos kis mozi. A sztárparádéban ezúttal: Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Harvey Keitel, Frances McDormand, Jason Schwartzman, Tilda Swinton. Ámde a főszereplők mégiscsak: Gilman Jared, Kara Hayward.
Vetítik: Duna - 00:00

Kísértés két szólamban
Jonathan Lynn zenés vígjátéka Cuba Gooding Jr., Beyoncé Knowles és Mike Epps főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 02:30

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr967453974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása