Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (04.19.)

2015. április 19. - Orosdy Dániel

Pancser police
A televízió (A híres Ron Burgundy legendája) és az autóversenyzés (Taplógáz: Ricky Bobby legendája) után az Adam McKay-Will Ferrell páros a rendőrök, pontosabban a buddy cop filmek világába kirándult. Az akciókomédiában Ferrell partnerét Mark Wahlberg alakítja, de feltűnik még Dwayne Johnson, Samuel L. Jackson, Steve Coogan, Michael Keaton és Eva Mendes is. (BS)
Ami nem sikerült Kevin Smithnek a Két kopperrel, az sikerült McKay-nek és Ferrellnek; ráfért már a szubzsánerre egy ilyen tiszteletteljes és okos, delejes humorral felfegyverzett darab. (Alföldi Nóra kritikája a Filmvilág 2010/10. számában olvasható.)
Vetítik: Film+ - 16:45

A rettenthetetlen
Mel Gibson Oscar-díjas történelmi filmje.
Vetítik: Film+ - 19:00

A selyemút árvái
Az ebben a műfajban erős Roger Spottiswoode megtörtént eseten alapuló háborús drámája. Szereplők: Jonathan Rhys Meyers, Radha Mitchell, Chow Yun-Fat, Michelle Yeoh.
Vetítik: ATV - 21:00

Értelem és érzelem
Ang Lee brit sztárokkal teli kosztümös Jane Austen-adaptációja.
Vetítik: Story4 - 21:30

Ponyvaregény - Pulp Fiction
"Zed's dead, baby. Zed's dead..." Avagy a tévéajánló szerzőjének egyik kedvenc filmje.
Vetítik: Comedy Central - 22:00

ponyvaregeny.jpg

Ünneprontók ünnepe
Népszerű vígjáték Owen Wilson, Vince Vaughn és Christopher Walken főszereplésével.
Vetítik: Viasat3 - 23:10

A belső kör
Bűnügyi és családi dráma egyben: Laurent Tuel olasz-francia gyártású filmje a Dél-Franciaországban működő örmény gengszterek által irányított alvilágban játszódik, ahol a klán vezetője és fia között megromlik a viszony. (BS)
Ha néhol problémásak is a figurák motivációi, A belső kört elsősorban éppen a karakterformálás sajátosságai mentik meg attól, hogy tucatmozi legyen. (Pápai Zsolt kritikája a Filmvilág 2010/09. számában olvasható.)
Jean Reno a főszereplő, egyébként.
Vetítik: Duna - 00:35

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr737347128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2015.04.19. 14:22:29

@Nárai: Én sose tudtam végignézni, a mai kínálatból egyértelműen a Ponyvaregényre szavazok.
süti beállítások módosítása