Filmvilág blog

Tévéajánló - Szerda (03.25.)

2015. március 25. - Orosdy Dániel

Az ember tragédiája
Jankovics Marcell 25 éven át készülő, 160 perces Madách-adaptációja (...)
Nem csak a történeti színek közti színeváltozás viszi előre a rajzfilmet (minden szín más képi szimbolikára, stílusra és rajztechnikára épül), hanem az egyes színek is folytonos mozgásban vannak: a Jankovics-snittekben a rajz nem az illusztráció eszköze, hanem a gondolaté, a jelenet mindig a motívumok folytonos metamorfózisában, a vonal örök hullámzásában nyeri el jelentését. Jankovics rajzfilmje, akár Madáché éppen ezért nagy mű, az alkotó egy pillanatra sem pihen meg a kétkedésben, nem csábul el az egyetlen igaz hitnek, dogmának vagy egyedül üdvözítő stílusnak. Madách – szerencsénkre – veszedelmes klasszikus. (Schubert Gusztáv kritikája a Filmvilág 2011/12. számában olvasható.)
Vetítik: Film Mánia - 12:10

Blöff
Guy Ritchie legjobb műve A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső mellett (és óta). Szereplők: Brad Pitt, Vinnie Jones, Jason Statham, Ewen Bremner, Benicio Del Toro, Dennis Farina, Alan Ford és Rade Šerbedžija.
Vetítik: TV2 - 21:40

I Love You
Marco Ferreri Arany Pálmára jelölt filmje Christopher Lambert, Eddy Mitchell, Flora Barillaro és Jean Reno főszereplésével egy férfiról, aki beleszeret egy női fejet ábrázoló kulcstartóba, amely füttyszóra "I love you!"-val válaszol.
Vetítik: Duna - 00:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr217301993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása