Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (03.21.)

2015. március 21. - Orosdy Dániel

Gulliver utazásai
Az egykori James Bond-szaki Peter R. Hunt félig animációs mesefilmje Jonathan Swift műve nyomán, Richard Harris és Catherine Schell főszereplésével.
Vetítik: Duna - 09:05

Jurassic Park
Steven Spielberg méltán népszerű sci-fi-akciófilmje Michael Crichton regénye nyomán, Sam Neill, Laura Dern, a nemrég elhunyt Richard Attenborough, Jeff Goldblum, Samuel L. Jackson és Wayne Knight főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 19:00

Táncoló talpak 2.
George Miller újabb pingvines animációs filmje, ezt azért már gyengébben fogadta a szakma és a nagyközönség.
Vetítik: RTL Klub - 19:20

Red
Golden Globe-ra jelölt, képregényen alapuló akció-vígjáték szimpatikus szépkorúak főszereplésével: Bruce Willis, Morgan Freeman, John Malkovich, Helen Mirren, Brian Cox, Richard Dreyfuss, Ernest Borgnine (RIP!). A fiatalabb generációt többek között Karl Urban képviseli.
Vetítik: RTL Klub - 21:00

Aranyszem
Bemutatkozik: Pierce Brosnan! Karakterek: Ian Fleming. Rendező: Martin Campbell. Főgonosz: Sean Bean (vajon túléli?). Bond-csajok: Izabella Scorupco, Famke Janssen, Serena Gordon. M: Judi Dench. Q: Desmond Llewelyn. Miss Moneypenny: a jónevű Samantha Bond. További szereplők: Joe Don Baker, Robbie Coltrane, Tchéky Karyo. Betétdal: Bono & The Edge.
Vetítik: Duna - 21:15

aranyszem.jpg

Apádra ütök
Robert De Niro legnagyobb vígjátéksikere, amelyben Ben Stiller szigorú apósjelöltjét alakítja.
Vetítik: TV2 - 21:40

A hipnotizőr
Lasse Hallström (...) A hipnotizőrrel visszatért hazájába, Svédországba, és egy „skandináv krimit” adaptált, amely egyben családi dráma is. (BS)
A skandináv krimi ugyancsak tekinthető a giallo északi rokonának, A hipnotizőrről például a Mélyvörös juthat eszünkbe. A film noir vagy a giallo stílusában adaptálás helyett Hallström pusztán sűríti a cselekményt, ezzel kiölve belőle a suspense-t, filmje így egy televíziós Agatha Christie-feldolgozás szintjén teljesít. (Csiger Ádám kritikája a Filmvilág 2013/05. számában olvasható.)
Vetítik: Viasat6 - 22:00

A jó német
Steven Soderbergh klasszikusok előtt tisztelgő, de saját jogán is figyelemreméltó filmje Cate Blanchett, George Clooney és Tobey Maguire főszereplésével.
Vetítik: ATV - 22:30

Akvárium
Andrea Arnold a legjobb brit „szocreál” hagyományokat követi második filmjében, melynek egy panelben lakó tinédzser lány a főhőse, aki beleszeret anyja barátjába. A rendezőnő a főhőst alakító Katie Jarvis-t szó szerint az utcáról szedte fel, az amatőr színésznőnek gyakorlatilag saját magát kellett alakítania Michael Fassbender (Éhség, Becstelen Brigantyk, Eden Lake) partnereként. A film a tavalyi Cannes-i Fesztiválon a zsűri nagydíját nyerte el. (BS)
Andrea Arnold következetesen viszi tovább a már az első nagyjátékfilmjében, a szintén női főhőst szerepeltető Red Roadban is érvényesülő ars poeticát (…) szereplői hiteles figurái egy dokumentarista stílusban ábrázolt, sajátos kommunikációs kódokkal és viselkedési kultúrával bíró közegnek. (Forgács Nóra Kinga kritikája a Filmvilág 2010/03. számában olvasható.)
Vetítik: m2 - 22:40

Legénybúcsú
Neal Israel népszerű vígjátéka a fiatal Tom Hanks, valamint Robert Prescott, Michael Dudikoff, Tawny Kitaen és Adrian Zmed főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 23:15

Eszeveszett küzdelem
Dráma Harrison Forddal és Brendan Fraserrel.
Vetítik: TV2 - 23:55

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr87287947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása