Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (03.06.)

2015. március 06. - Orosdy Dániel

Erőnek erejével
Kim Ji-woon szórakoztató, ám feledhető tucatfilmje (Teszár Dávid). Főszereplők: Arnold Schwarzenegger, Eduardo Noriega, Johnny Knoxville, Forest Whitaker.
Vetítik: RTL Klub - 21:15

Magic Mike
Steven Soderbergh újabb műfajban próbálja ki magát, a Magic Mike vígjátékba oltott karriertörténet, főszerepben a sztriptíztáncost alakító Channing Tatummal, aki korábban maga is vetkőzéssel kereste a kenyerét. A célközönséget érthető módon nem a férfiak alkotják. (BS)
Vetítik: Story4 - 22:05

A cinkos
Robert Redford történelmi drámája erős színészgárdával (James McAvoy, Robin Wright, Kevin Kline, Evan Rachel Wood, Tom Wilkinson, Justin Long, Danny Huston, Colm Meaney, Stephen Root etc.).
Vetítik: m1 - 23:05

El Paóban nő a láz
Luis Bunuel Mexikóban forgatott műveinek egyike, főszerepben az akkor már halálos beteg Gérard Philipe-pel, akinek ez volt az utolsó alakítása, még a forgatás befejezése előtt elhunyt.
Vetítik: Duna - 23:10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr247240795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Huber Zoltán 2015.03.06. 14:19:52

Nem akarok kötekedni, de azért a Magic Mike jól több, mint egy sima férfisztriptíz-mozi nőknek, sőt! :) Az meg csak hab a tortán, hogy ez a film is fontos lépcső volt Matthew McConaughey színészi "pozícióváltásában".

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2015.03.06. 14:40:51

@Huber Zoltán: Mármint _kevesebb_, ugye, így érted? Ezt a részt spóroltam ki ugyanis az aktuális ajánlóból:

"A király ezúttal kétszeresen is meztelen: a Magic Mike a betéve ismert kliséken túl (a siker mámorától megszédült zöldfülű, a pénzéhes menedzser, a megváltó erejű szerelem) semmi egyénit nem ad a szerzői sztriptízhez (…) a formás férfitestek mindössze péniszpumpái egy mára megfáradt szerzőgeneráció újabb lankadó (hím)tagjának. (Varró Attila kritikája a Filmvilág 2012/08. számában olvasható.)"

Huber Zoltán 2015.03.06. 14:44:09

@Orosdy Dániel: akkor lehet csak én szerettem ezt a filmet? szerintem tökös volt :)

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2015.03.06. 14:56:42

@Huber Zoltán: Nem láttam, sajnos. :( De van egy olyan gyanúm, hogy Soderbergh nem akart feltétlenül egyéni lenne, elég lehetett neki egy jó film elkészítése is. (Rossz nyelvek szerint alapvetően erről szól ez a dolog, de én már nem is tudom, talán tényleg csak az a lényeg, hogy mit gondol a szerző önmagáról.)
süti beállítások módosítása