Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (02.20.)

2015. február 20. - Orosdy Dániel

Fertőzés
Soderbergh Az Informátort is jegyző Scott Z. Burns forgatókönyve nyomán elképzelte, hogyan zajlana le egy madárinfluenzánál sokkalta pusztítóbb világjárvány. A stáblistából ítélve a költségvetés jó része a színészek gázsijára ment el. Feltűnik: Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Kate Winslet, Marion Cotillard, Jude Law, Jennifer Ehle, Laurence Fishburne, Bryan Cranston, Demetri Martin. (BS)
Eltekintve néhány chill out-os hangulatképtől és kedvelt motívumtól (mint a traumatikus apa-lány viszony), Soderbergh szerényen meghúzódik a nemezis hátterében, ami akár becsülendő is lehetne, ha nem jellegtelenséget eredményezne mind alkotói, mind műfaji téren. (Varró Attila kritikája a Filmvilág 2011/10. számában olvasható.)
Vetítik: RTL Klub - 21:15

Közellenségek
Michael Mann felemás gengszterfilmje a '30-as évek leghírhedtebb amerikai bankrablójáról, John Dillingerről (Johnny Depp) és az őt üldöző FBI ügynökről (Christian Bale). További szereplők: Marion Cotillard, Billy Crudup, Stephen Dorff, James Russo, Leelee Sobieski, Carey Mulligan, Giovanni Ribisi.
Vetítik: TV2 - 22:30

kozellensegek.jpg

Made in Hollywood
Sofia Coppola eddigi életműve filmes önvizsgálat, amely a felnőtté válás, illetve a hétköznapi élettől hermetikusan elzárt környezet és a hangsúlyos apafigura meghatározta női öntudat kialakulása köré szerveződik. A Made in Hollywood is ezt a terápiás vonalat építi tovább, de a korábbi metaforikus történetek helyett a rendezőnő most sokkal direktebben támaszkodik a saját gyermekkori élményeire. (...) Az atmoszféra tehát rendben van, és a showbiznisz kifigurázása, a száraz, szarkasztikus humorba tekert irónia is tökéletesen működik, de ennél a film sajnos nem képes sokkal mélyebbre ereszkedni. A hírnév súlyával együtt járó egzisztencialista futamok, a hangsúlyos szülő-gyerek viszony ábrázolása nem mutat túl a már jól ismert sztereotípiákon. A popkulturális utalások, a lépten-nyomon kihelyezett idézőjelek és hasonlatok azonban mit sem érnek, ha nem sikerül átélhetővé varázsolni a főhős problémáit, és így bevonni a történetbe a szélesebb közönséget is. (Huber Zoltán)
Vetítik: m1 - 22:55

Kopaszkutya Kettő
Harminc évvel Szomjas György kultuszfilmjének bemutatója után elkészült a folytatás, ami nem folytatás, hanem visszatekintés és helyzetjelentés. A film arról szól, hogy mi történt az azóta eltelt időben Földes László Hobóval, Deák Bill Gyulával és Póka Egonnal. Koncertrészletek, interjúk, fikciós betétek. (BS)
Vetítik: Duna - 23:10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr327190701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása