Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (01.23.)

2015. január 23. - Orosdy Dániel

A Thomas Crown-ügy
John McTiernan első Norman Jewison-remake-je, A Thomas Crown affér címen is ismert, Steve McQueen-féle klasszikus szajréfilm feldolgozása Pierce Brosnan és Rene Russo főszereplésével. További szereplők: Denis Leary, Ben Gazzara.
Vetítik: Film Mánia - 21:00

Förtelmes főnökök
A műfaj, ahogy a címből sejthető: vígjáték. A történet: három, főnökeik által sűrűn abúzált beosztott (Jason Bateman, Jason Sudeikis és Charlie Day) úgy dönt, hogy megszabadulnak végre feletteseiktől (Jennifer Aniston, Kevin Spacey, Colin Farrell), és hogy ne keveredjenek gyanúba nem a saját, hanem egymás főnökeit tennék el láb alól. (BS)
Szűk időintervallumba zsúfolt meredek fordulatok és zsáner-kézikönyvből ollózott muszáj-gegek (kokainba tüsszentéstől a fogkefe-gyalázásig), megkésett férfiavatási rituálék gyanánt szolgáló erőpróbák és kizárólag szexuális fogékonyságuk alapján definiált női szereplők, valamint sok-sok merész beszólás, ami a Hó hull a cédrusra idején bizonyára még botrányosan politikailag inkorrektnek számíthatott. (Varró Attila kritikája a Filmvilág 2011/08. számában olvasható.)
Vetítik: Cool - 21:10

Wanted
Timur Bekmambetov akciófilmje Mark Millar kultikus képregénye nyomán, James McAvoy, Angelina Jolie, Morgan Freeman, Thomas Kretschmann és Terence Stamp főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 21:30

Veszett
David Cronenberg korai horrorja Marilyn Chambers (Behind the Green Door) pornósztár főszereplésével.
Vetítik: Viasat6 - 22:00

veszett77.jpg

Zsarolók városa
A kritikusok szerint Tarantino korai műveit idéző bűnügyi film (igaz, nem feltétlenül minőségében vagy eredetiségében). A színészgárda mindenesetre szimpatikus: Eric Stoltz, James Spader, Deborah Kara Unger, Michael Rooker, Mary Tyler Moore, James Coburn, Peter Strauss, Cameron Diaz.
Vetítik: Story4 - 22:05

Meghallgatás - Ha nem volnának zenészek..., Verseny (alias Verseny / Meghallgatás)
Milos Forman sajátos nagyjátékfilmes debütje, benne cseh korszakának összes összetevője, következő filmjeinek szereplői és jópár leendő hollywoodi nagyágyú (Ivan Passer íróként, Miroslav Ondrícek a kamera mögött).
Vetítik: Duna - 22:45

A rocker csajok
A neves kliprendező, Floria Sigismondi életrajzi filmje Joan Jettről és első fontosabb zeneakráról, a The Runaways-ről. Szereplők: Kristen Stewart, Stella Maeve, Michael Shannon, Scout Taylor-Compton, Dakota Fanning. (Én pedig a stáblistát elemezve megfejtettem Kristen "Levegőt az orrodon vegyél!" Stewart indulásának titkát: ő ennek az Art Linson nevű producernek lehet a valakije. Más magyarázat nincs, nem létezhetik.)
Vetítik: m1 - 22:55

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr787099459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása