Filmvilág blog

Újra mozikban A bolygó neve: Halál

Nyerj jegyet!

2015. január 07. - filmvilág

aliens.jpg

A klasszikus Alien mozibemutatójának sikerét követően a széria következő része, A bolygó neve: Halál is visszatér a mozivásznakra. James Cameron kultfilmjének rendezői változatát január 15-től limitált vetítéssorozatban láthatják az Alien-univerzum rajongói, eredeti nyelven, magyar felirattal, digitálisan felújított képpel és hanggal.
A tavaly szeptemberben mindössze bő négy hétig vetített, klasszikus Alienre országszerte több mint 10.000 néző váltott jegyet, ezzel bőven meghaladva a filmmel szembeni elvárásokat. A jubileumi vetítéssorozat sikere lehetővé tette, hogy az Alien-sorozat következő része, A bolygó neve: Halál is visszatérjen a hazai mozivásznakra.

A mostani vetítéssorozat különlegessége, hogy először látható mozivásznon James Cameron rendezői változata, amit 1986-ban a Fox stúdió a hossza miatt nem engedett a mozikba. Maga James Cameron sokkal inkább ezt a számos plusz jelenettel gazdagodott, 154 perces verziót tartja a saját filmjének.

A bemutatót követő hetekben Budapesten minden nap játsszák a Corvin mozi nagytermében, vidéken pedig a megyeszékhelyek többségén, többek közt Szegeden, Debrecenben, Pécsett, Szolnokon, Szombathelyen, Egerben, Miskolcon és Nyíregyházán is vetítik, az alternatív mozis tartalmak és kultfilmek – köztük a klasszikus Alien, a Halloween és a Beatles: Egy nehéz nap éjszakája - bemutatására specializálódott Pannonia Entertainment forgalmazásában.

A vetítések teljes helyszínlistája az Alien-mozifilmek magyarországi Facebook oldalán olvasható.

JÁTÉK!

Azon olvasóink közt, akik helyesen válaszolnak az alábbi kérdésre, kisorsolunk 3 db. páros jegyet a január 12-i budapesti premier előtti vetítésre.

Hány perccel hosszabb a film rendezői változata az eredeti mozis verziónál?

A válaszokat a blog.filmvilag@gmail.com címre várjuk péntek éjfélig.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr427050201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása