Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (12.28.)

Dolly, Lourdes és az öreg hölgy

2014. december 28. - Orosdy Dániel

Játszani kell
Makk Károly vígjátéka Molnár Ferenc műve nyomán. Szereplők: Maggie Smith, Christopher Plummer, Elke Sommer, Xantus János.
Vetítik: Duna - 08:30

Jurassic Park 2. - Az elveszett világ
Nézhető folytatás.
Vetítik: Viasat3 - 18:30

Pancser Police
A televízió (A híres Ron Burgundy legendája) és az autóversenyzés (Taplógáz: Ricky Bobby legendája) után az Adam McKay-Will Ferrell páros a rendőrök, pontosabban a buddy cop filmek világába kirándult. Az akciókomédiában Ferrell partnerét Mark Wahlberg alakítja, de feltűnik még Dwayne Johnson, Samuel L. Jackson, Steve Coogan, Michael Keaton és Eva Mendes is. (BS)
Ami nem sikerült Kevin Smithnek a Két kopperrel, az sikerült McKay-nek és Ferrellnek; ráfért már a szubzsánerre egy ilyen tiszteletteljes és okos, delejes humorral felfegyverzett darab. (Alföldi Nóra kritikája a Filmvilág 2010/10. számában olvasható.)
Vetítik: Film+ - 18:45

Számos pasas
Vígjáték az Ali G Indahouse és A nagy fehérség rendezőjétől, Anna Faris, Chris Evans, Blythe Danner, Chris Pratt és Andy Samberg főszereplésével.
Vetítik: Cool - 19:00

Hello, Dolly!
Gene Kelly híres musicalje Thornton Wilder műve nyomán, Barbra Streisanddal, Walter Matthau-val, Michael Crawforddal és Louis Armstronggal. A közhiedelemmel ellentétben nem volt akkora siker, és a valódi klasszikussá válásért is meg kell még dolgoznia.
Vetítik: ATV - 19:15

hellodolly.jpg

Légcsavar
Jodie Foster az eltűnt gyermekéért küzd egy repülőgépen Robert Schwentke thrillerében.
Vetítik: m1 - 21:40

Pénzcsináló
Megtörtént eseten alapuló sportdráma, amelyben nem a sporton van a hangsúly: Bennett Miller (Capote) filmjének főszereplője egy baseball edző, aki szűkös forrásokból gazdálkodhat. Egy fiatal matematikus azzal fordul hozzá, hogy statisztikai módszerekkel meg tudja mondani, kik azok a játékosok, akik olcsóak, mégis sikeresek lehetnek. A főszerepben: Brad Pitt. Segítője: Jonah Hill. Az adaptációs munkában részt vett: Aaron Sorkin (A közösségi háló). (BS)
Vetítik: ATV - 21:50

Jay és Néma Bob visszavág
Kevin Smith ötödik filmje Jay-jel és Néma Bobbal. Nagyon vicces, tényleg, de az azért jelez valamit, hogy az Alice in Chains és a Bad Religion helyett már Morris Day and The Time a fő (zenei) viszonyítási pont.
Vetítik: Comedy Central - 22:00

Az öreg hölgy látogatása
Tévéfilm Friedrich Dürrenmatt híres darabja nyomán.
Vetítik: m2 - 23:45

Esküvőtől válóperig
Tévéjáték (VAGY színházi felvétel) Georges Feydeau műve nyomán. Szereplők: Csányi Sándor, Schell Judit, Szegezdi Róbert, Szombathy Gyula, Kovács Vanda, Molnár Piroska.
Vetítik: RTL Klub - 00:35

Lourdes
Jessica Hausner filmje egy lourdes-i zarándokút történetét meséli el (többek közt) egy lebénult fiatal lány, Christine szemén keresztül. A filmet és rendezőjét a velencei, a bécsi és a varsói filmfesztiválokon is díjazták. (BS)
A mágikus és álszenten vallásos helyett hétköznapi, sőt kifejezetten profán és helyenként abszurd világképpel készült Lourdes iskolapéldája annak, amikor már a téma meghatározza, milyen módon kell leforgatni a filmet. Az egyetlen helyes út itt a giccs elkerülése, a lehető legvisszafogottabb, legegyszerűbb megoldások kiválasztása volt. (Vajda Judit kritikája a Filmvilág 2010/10. számában olvasható.)
Vetítik: m2 - 01:15

A Keresztapa 3
Ha nem is az elődjei szintjén muzsikáló, de nagyon korrekt befejező rész Coppola és Mario Puzo klasszikus gengszterfilm-sorozatához.
Vetítik: TV2 - 01:25

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr796993621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása