Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (12.27.)

Ünnep után/előtt

2014. december 27. - Orosdy Dániel

Indiana Jones és a kristálykoponya királysága
Páros Indy -- furcsa Indy. És ez még öreg Indy is. De azért (némi jóakarattal) így is szórakoztató és szerethető Indy.
Vetítik: TV2 - 19:00

Halálsoron
Frank Darabont harmadik Stephen King-adaptációja a The Woman in the Room és A remény rabjai után. Népszerűsége megkérdőjelezhetetlen.
Vetítik: Viasat3 - 21:00

Halálvágta
Roger Moore kitartó volt, többször alakította Bondot Connery-nél is, de ezzel a filmmel feladta, akárcsak a Miss Moneypenny-t alakító Lois Maxwell. Író: Ian Fleming. Rendező: John Glen. Főgonosz: Christopher Walken. Bond-csajok: Tanya Roberts, Mary Stävin, Grace Jones (!), Fiona Fullerton, Alison Doody, Papillon Soo Soo. M: Robert Brown. Q: Desmond Llewelyn.
Vetítik: Duna - 21:15

Fogd a nőt és fuss (ezt nem szilveszterkor kötelező leadni?)
Romantikus vígjáték A bátor kis kenyérpirító rendezőjétől és a jobb sorsra érdemes Neil Simontól, aki a forgatókönyvet jegyzi. Szereplők: Alec Baldwin, Kim Basinger, Armand Assante, Paul Reiser, Fisher Stevens, Robert Loggia, Elisabeth Shue. E filmnek köszönhetik a bulvárlapok mindazon bevételt, ami Baldwin és Basinger viharos románcából származott.
Vetítik: m1 - 21:45

fogda_notes.jpg

A zsaruk becsülete
Bűnügyi film Edward Nortonnal és Colin Farrellel. Társíró: Joe Carnahan (a Narkó, Füstölgő Ászok és A szupercsapat rendezője).
Vetítik: RTL Klub - 23:10

A fiú és a kutyája
Vannak még kellemes meglepetések! Ezt a kultfilmet L.Q. Jones, Sam Peckinpah egyik állandó színésze rendezte Harlan Ellison sci-fi szerző (mellesleg a Terminátor alapötletének kiötlője) műve alapján az ifjú Don Johnson és Jason Robards főszereplésével. A posztapokaliptikus tájban egy fiú küzd a túlélésért a kutyája oldalán, akivel telepatikus kommunikációt folytat...
Vetítik: Film Mánia - 00:30

Mégis szép a világ
Klasszikus krimivígjáték Ben Hecht és Herman J. Mankiewicz írása nyomán, James Stewart főszereplésével.
Vetítik: Duna - 00:40

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr737013411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meg6ó 2014.12.27. 15:57:26

George Miller azután döntötte el, hogy megcsinálja a "Mad Max" -et miután megnézte "A fiú és a kutyáját". L.Q. Jones azt mondta róla, hogy "Okosabb volt mint én. Keresett egy csomó pénzt."

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2014.12.27. 17:52:10

@Meg6ó: Jones valószínűleg tévedett, nem Miller vagy az ő eszén múlott a dolog, inkább a mázlin meg a körülményeken.
Plusz amit Harlan Ellisonnal és a Terminátorral kapcsolatban írtam, nem teljesen igaz. Itt egy jó leírás a tényleges helyzetről:

www.jamescamerononline.com/Ellison.htm
süti beállítások módosítása