Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (12.09.)

Coogan + Candide

2014. december 09. - Orosdy Dániel

Coogan trükkje (alias Coogan blöffje, Szökevények nyomában)
Emlékezetes humoros akciófilm egy nagyvárosba tévedő cowboyról (na jó, sheriffhelyettesről). Nem mellesleg: ez Don Siegel rendező és Clint Eastwood első közös filmje -- még pár év, és berúgja az ajtót Piszkos Harry. Mellesleg: Scorsese azért nem vállalta el a Beverly Hills-i zsaru rendezését, mert úgy érezte, "Siegel már megcsinálta ugyanezt a Coogan trükkjével".
Vetítik: Duna - 21:10

Különleges Valentin nap
Romantikus tévéfilm többek között Jennifer Love Hewittel és Betty White-tal.
Vetítik: Story4 - 21:30

Golyózápor
Emlékezetes akciófilm Clive Owen, Monica Bellucci és Paul Giamatti főszereplésével.
Vetítik: Film+ - 23:00

Voltaire: Candide
Bera Nándor animációs filmje.
"Voltaire Candide című regényéből készített kortárs adaptáció, kollázs-szerű vegyes technikával készült. A filozófikus gondolatok szürreális képekben elevenednek meg. Pangloss, a tanítómester egy modern guru, akinek sikerkönyve jelenik meg, mely a kor emberének legnagyobb kérdésére ad választ, megmutatja az utat a boldogság felé. Candide, aki rajong a mesterért, igyekszik annak életvezetési tanácsai alapján élni az életét..." (port.hu)
Vetítik: m1 - 23:10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr566968855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása