Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (12.07.)

Bigelow, Huston, Gondry

2014. december 07. - Orosdy Dániel

Tekerd vissza, haver!
Michel Gondry szerethető, de sajnos nem elég jól kitalált vígjátéka Jack Blackkel, Mos Deffel, Danny Gloverrel, Mia Farrow-val és Sigourney Weaverrel.
Vetítik: Film+ - 11:20

X-Men kezdetek: Farkas
A Tsotsi rendezőjének képregényfilmje. Szereplők: Hugh Jackman, Liev Schreiber, Danny Huston, Ryan Reynolds.
Vetítik: Cool - 19:00

A király összes embere (legutóbb elmaradt)
Steven Zaillian drámája Robert Penn Warren Pulitzer -íjas regénye és Robert Rossen azon alapuló, Oscar-díjas filmje nyomán, Sean Penn, Kate Winslet, Jude Law és Anthony Hopkins főszereplésével.
Vetítik: ATV - 20:40

Fedőneve: Donnie Brasco
Mike Newell Nagymenők-mámorban fogant maffiafilmje Al Pacino, Johnny Depp, Anne Heche, Michael Madsen és Bruno Kirby főszereplésével.
Vetítik: Film+ - 21:00

Moby Dick
"Herman Melville klasszikus regényéből, a Moby Dickből [John] Huston már régóta próbált moziváltozatot készíteni, de sokáig nem volt szerencséje az amúgy is baljóslatú projekttel (a magnum opusnak írt könyv első kiadása szörnyű fogadtatásban részesült, közel 70 évnek kellett eltelnie, mire elismerték az érdemeit). (...) Annak ellenére, hogy [Ray] Bradbury saját bevallása szerint sosem volt képes végigolvasni a regényt, nagyon jó munkát végzett a forgatókönyvvel, méghozzá tulajdonképpen azzal, hogy meg sem próbált rátelepedni az anyagra és „bradburyssé” tenni. Így a Moby Dick (1956) megmaradhatott hiteles adaptációnak, amely egyszerre Melville-é és Hustoné, íróé és rendezőé. Kár, hogy a filmen már ez sem segíthetett: az igyekvő, „ahhoz képest” meggyőző [Gregory] Pecket a közönség nem tudta elfogadni Ahabként, amit utóbb ő maga sem csodált. A problémákkal terhelt forgatás során egyre növő költségvetés a mai napig nem térült meg, és a mozi a majdnem-klasszikusok purgatóriumában rekedt: nagyon jó és nagyon szerethető, de túl sok hibája van ahhoz, hogy vitathatatlanul remekműnek tekintsük, nem elég jelentős ahhoz, hogy a filmtörténet kihagyhatatlan darabjaként nézzünk fel rá."
Részlet a Ray Bradbury halálára írt „Mesemondó volt” című portréból.
Vetítik: Duna - 21:30

moby_dick_1956.jpg

Lopott szavak
Thriller a szerzői jogok védelméről (ha jól értem), kivételes színészgárdával: Bradley Cooper, Jeremy Irons, Dennis Quaid, Zoe Saldana, Olivia Wilde, Michael McKean, Zeljko Ivanek, J.K. Simmons, Ron Rifkin.
Vetítik: Story4 - 21:40

A szállító
Jason Statham népszerű akciósorozatának első része.
Vetítik: RTL Klub - 21:45

Tökéletes gyilkosság
Andrew Davis rendező és Patrick Smith Kelly író Hitchcock klasszikusát, a Gyilkosság  telefonhívásrát gondolta újra ebben a thrillerben, nem is rosszul. Főszereplők: Michael Douglas, Gwyneth Paltrow és Viggo Mortensen.
Vetítik: Viasat6 - 22:00

A bombák földjén
Oscar-díjas dráma Kathryn Bigelow-tól. Nem rossz, volt jobb.
Vetítik: TV2 - 00:35

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr56931477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása