Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (11.23)

Diplomata, isten, szűz

2014. november 23. - Orosdy Dániel

Meztelen diplomata
A Vesztegzár a Grand Hotelben filmváltozata, a korszak színészfelhozatalának legjobbjaival.
Vetítik: Duna - 12:25

Az istenek a fejükre estek 2.
A nagysikerű vígjáték folytatása.
Vetítik: RTL Klub - 15:50

A Föld inváziója - Csata: Los Angeles
Tengerészgyalogosok küzdenek a gonosz idegenek ellen egy újabb nagyszabású hollywoodi látványfilmben. A rendező Neill Blomkamp (District 9) helyett egy másik dél-afrikai, Jonathan Liebesman. Szereplők: Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez, Bridget Moynahan. (BS)
Vetítik: RTL Klub - 18:55

A vadnyugat hőskora
Westerneposz a műfaj legnagyobb rendezőitől és színészeivel (köztük a nemrég elhunyt Eli Wallach-al, akiben e film alapján fedezte fel Sergio Leone a "Csúfot").
Vetítik: Duna - 21:00

Darwin-díj
Komédia decens színészgárdával (Joseph Fiennes, Winona Ryder, David Arquette, Chris Penn, Julianna Margulies, Juliette Lewis, Lukas Haas, Tim Blake Nelson, Robin Tunney).
Vetítik: Film Mánia - 21:00

Abraham Lincoln, a vámpírvadász
A Büszkeség és balítélet meg a zombik című irodalmi parafrázis mellett megjelent egy hasonló szellemben fogant mű is pár éve, amely Lincoln elnököt mutatta be új fénytörésben. Seth Grahame-Smith azonos című regényéből Timur Bekmambetov készített adaptációt Benjamin Walker, Mary Elizabeth Winstead és Dominic Cooper főszereplésével. (BS)
A végeredmény Alan Moore A szövetségének lassan feledésbe merülő adaptációját idézi – az aprólékos világteremtés helyére a ráismerés banális öröme furakodott, ahol az izgalmas eredeti koncepció maradványai csak elszórt díszítőelemek egy vérszopós rutinmesén. (Sepsi László kritikája a Filmvilág 2012/08. számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 21:45

40 éves szűz
Judd Apatow vígjátéka Steve Carell-lel, Leslie Mann-nel, Catherine Keenerrel, Elizabeth Banks-szel, Paul Ruddal és Seth Rogennel. A címe ellenére nem gagyi és elég vicces.
Vetítik: Viasat3 - 21:55

40-Year-Old-Virgin-the-40-year-old-virgin.jpg

Fűrész 4. (alias Fűrész IV.)
Hentelés ezerrel.
Vetítik: Film Mánia - 22:50

A Bounty
Roger Donaldson Arany Pálmára jelölt drámája a híres matrózlázadásról. A figyelemreméltó színészgárda tagjai többek között Mel Gibson, Anthony Hopkins, Laurence Olivier, Edward Fox, Liam Neeson és Daniel Day-Lewis.
Vetítik: m1 - 23:35

Út a vadonba
Sean Penn elismert drámája Jon Krakauer könyve nyomán. Szereplők: Emile Hirsch, Vince Vaughn, Hal Holbrook, Kristen Stewart, Jena Malone, Marcia Gay Harden, William Hurt, Catherine Keener, Zach Galifianakis. Zene: Eddie Vedder.
Vetítik: TV2 - 23:55

Hóvirágünnep
Jiri Menzel klasszikusa Bohumil Hrabal művéből, főszerepben a szinte elmaradhatatlan Rudolf Hrusínský-val.
Vetítik: m1 - 01:45

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr806887123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása