Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (11.02.)

Superman, vámpír, Hacsi

2014. november 02. - Orosdy Dániel

Hacsi - A leghűségesebb barát
Lasse Hallström családi filmje Richard Gere és Jason Alexander főszereplésével.
Vetítik: m1 - 14:50

Superman visszatér
Egy nem kifejezetten sikeres (vagy éppen jó) Bryan Singer-féle képregényadaptáció. Egynek elmegy.
Vetítik: Film+ - 19:00

Pénzcsináló
Megtörtént eseten alapuló sportdráma, amelyben nem a sporton van a hangsúly: Bennett Miller (Capote) filmjének főszereplője egy baseball edző, aki szűkös forrásokból gazdálkodhat. Egy fiatal matematikus azzal fordul hozzá, hogy statisztikai módszerekkel meg tudja mondani, kik azok a játékosok, akik olcsóak, mégis sikeresek lehetnek. A főszerepben: Brad Pitt. Segítője: Jonah Hill. Az adaptációs munkában részt vett: Aaron Sorkin (A közösségi háló). (BS)
Vetítik: ATV - 20:40

Ments meg, Uram!
Tim Robbins megrázó dráma a szerepért Oscart nyerő Susan Sarandonnal és az akkor még csak jelölésig jutott Sean Penn-nel.
Vetítik: Duna - 21:00

A pap - Háború a vámpírok ellen
Fantasy-akciófilm Paul Bettany-val és Karl Urbannel, no meg vámpírokkal, vámpírrezervátumokkal, katonapapokkal, katonapapnőkkel, seriffekkel...
Vetítik: Cool - 21:00

Zöld zóna
„Bourne Bagdadban” – állhatna a Green Zone plakátján a felirat, mely az alkotógárdát elnézve abszolút helytálló is lenne. Paul Greengrass és Matt Damon két bombasztikusan jó Bourne-filmet hoztak eddig össze, plusz egy jolly joker melléjük A Bourne csapda szkriptjét jegyző Brian Helgeland forgatókönyvíró, aki Rajiv Chandrasekaran, a Washington Post bagdadi tudósítójának bestselleréből dolgozott. Nem okoz meglepetést tehát sem a profi háborús akció (szigorúan csak rázkódó kézikamerával), sem a gondosan építkező konspirációs szál. Fontos film, kár, hogy apropója csöppet gyengélkedik, politikai-történelmi közhely ugyanis, hogy a háború ürügyét szolgáló vegyi és egyéb tömegpusztító fegyvereknek nyoma sem volt Irakban. Pedig, jobban utánagondolva, ütős alapanyag ez, legfeljebb momentán nem izgalmas, sebaj, Greengrass derekasan állja a sarat, a film kiváló tempója, feszült dramaturgiája valóban kárpótol mindenért. (AN)
Vetítik: TV2 - 21:30

zöld zóna.jpg

Már megint egy dilis amcsi film
Az amerikai tinikomédiák szórakoztató paródiája.
Vetítik: Viasat3 - 21:55

A meztelen dobos
Peter Cattaneo vígjátéka Christina Applegate, Rainn Wilson és Emma Stone főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 23:10

Vándorút
Emilio Estevez kalandvígjátéka az El Camino megtételéről apja, Martin Sheen, és Deborah Kara Unger főszereplésével. További szereplők: a rendező és Tchéky Karyo. A stábban természetesen tömegével fordulnak elő Sheenek és Estevezek.
Vetítik: m1 - 23:20

Tea Mussolinivel
Franco Zeffirelli drámája a filmszakma nagyasszonyaival (Cher, Judi Dench, Joan Plowright, Maggie Smith, Lily Tomlin).
Vetítik: TV2 - 23:35

Szigorúan ellenőrzött vonatok
Jirí Menzel Oscar-díjas klasszikusa Bohumil Hrabal műve nyomán, a cseh új-hullám egyik alapfilmje.
Vetítik: m1 - 01:25

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr406813667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása