Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (10.18.)

Barbár, Cápa, Sinatra

2014. október 18. - Orosdy Dániel

Kémek, mint mi
John Landis remek vígjátéka az azóta sajnos eltűnt Chevy Chase-szel és Dan Aykroyddal a főszerepben. A Bob Hope -- Bing Crosby Road-filmjei előtt tisztelgő szatirikus komédiában néhány másodpercre feltűnik Terry Gilliam, Ray Harryhausen, Sam Raimi, Joel Coen, Michael Apted, B.B. King, Larry Cohen és Costa Gavras.
Vetítik: RTL Klub - 15:50

Asterix 12 próbája
A kedvelt francia rajzfilmsorozat harmadik része.
Vetítik: m2 - 16:20

Civil a pályán
Keleti Márton szocreál vígjátéka. Kínos és szórakoztató egyszerre, utóbbi főleg a profi rendezésnek és a remek színészeknek köszönhető.
Vetítik: Duna - 16:20

Nanny McPhee és a nagy bumm
A Nanny McPhee - A varázsdada folytatása, a forgatókönyvet Christianna Brand regényéből ismét a címszereplő, Emma Thompson írta. További szereplők: Colin Firth, Angela Lansbury, Kelly Macdonald.
Vetítik: TV2 - 19:00

Raboljuk el Sinatrát!
Ron Underwood vígjátéka. Szereplők: David Arquette, William H. Macy, James Russo, Ryan Browning, Thomas Ian Nicholas.
Vetítik: Film Mánia - 19:10

Csak kétszer élsz
EON Bond no. 5. Írók: Ian Fleming, Roald Dahl. Rendező: Lewis Gilbert (első alkalommal). Bond: Sean Connery. Blofeld: Donald Pleasence. M: Bernard Lee. Q: Desmond Llewelyn. Miss Moneypenny: Lois Maxwell.
Vetítik: Duna - 20:50

1984
Michael Radford remek Orwell-adaptációja John Hurt, Richard Burton, Suzanna Hamilton és Cyril Cusack főszereplésével.
Vetítik: ATV - 21:05

1984.JPG

Transformers 3.
Michael Bay harmadszorra is visszatért a kamaszközönséget megcélzó óriásrobotos akciófilmjével, Megan Fox nélkül, de John Malkovich-csal. (Volt az a pénz.)  A stílus és a recept ugyanaz: robbanások, üldözések, lassítások – 157 (!) percben. (BS)
Vetítik: TV2 - 21:15

Michael Clayton
Tony Gilroy krimije George Clooney-val.
Vetítik: Story4 - 21:25

A cég
Sidney Pollack szórakoztató thrillere John Grisham bestsellere alapján. Főszereplők: Tom Cruise, Jeanne Tripplehorn, Gene Hackman, Hal Holbrook, Terry Kinney, Wilford Brimley, Ed Harris, Holly Hunter, David Strathairn, Gary Busey.
Vetítik: m1 - 21:50

Cápa 2.
Egy újabb nézhető Cápa-koppintás, csak éppen ez hivatalosan is az (mivel folytatás) és tulajdonképpen egész korrekt (valószínűleg mert Spielberg stábjának nagy része visszatért a leforgatására, beleértve az egyik főszereplőt, Roy Scheidert is).
Vetítik: Viasat6 - 22:00

A barbár (alias A Barbár - Legenda a szellemharcosról)
A remake-specialista (Texasi láncfűrészes, Péntek 13, Conan, a barbár) Marcus Nispel vikinges kalandfilmje Russell Means, Karl Urban, Moon Bloodgood és Clancy Brown főszereplésével. Hogy, hogy nem, ez is feldolgozás (konkrétan Nils Gaup Oscar-jelölt Nyomkeresőjéé).
Vetítik: RTL Klub - 23:50

A gyerekek jól vannak
Egy testvérpár szeretné felkutatni biológiai apjukat, jelen esetben a spermadonort, aminek anyjuk nem örül. Egyik sem. A leszbikus házaspárt Julianne Moore és Annette Bening alakítják, az ikreket Josh Hutcherson és Mia Wasikowska, a család életét akaratlanul is feldúló férfit pedig Mark Ruffalo. Lisa Cholodenko filmjét a(z amerikai) kritikusok a tavalyi év egyik legjobbjának tartották. (BS)
A gyerekek jól vannak borsos, pikáns, férfiasan tökéletes darab, zavarba ejtő, mint egy gyönyörű transzvesztita az első randin; bizarr és érdekes, valahol kiábrándító is, ámde rendkívül izgalmas. (Alföldi Nóra kritikája a Filmvilág 2011/04. számában olvasható.)
Vetítik: m1 - 00:20

Idegenek a pokolból
Díjnyertes független horror. A producerek egyik Daniel Myrick (Blair Witch Project).
Vetítik: RTL Klub - 01:55

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr46804257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása