Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (09.06.)

Máté, Kapitány, Hill

2014. szeptember 06. - Orosdy Dániel

Holtan érkezett
Máté Rudolf klasszikus film noirja.
Vetítik: Duna - 14:20

Piszkos tizenkettő - A következő küldetés (alias Piszkos tizenkettő: A második küldetés)
A nagy klasszikus kései tévés folytatása (vagy inkább remake-je) a megbízható Andrew V. McLaglen-től, Reisman szerepében ismét Lee Marvinnal. További szereplők: Ken Wahl, Sonny Landham, Richard Jaeckel, Ernest Borgnine (ők ketten szintén visszatérők).
Vetítik: RTL Klub - 15:55

Majd, ha fagy!
Jay Roach komoly sztárparádéval (Russell Crowe, Hank Azaria, Burt Reynolds, Mary McCormack, Lolita Davidovich, Colm Meaney, Maury Chaykin, Ron Eldard) megtámogatott vígjátéka. Forgatókönyv: David E. Kelley, Sean O'Byrne.
Vetítik: m1 - 16:30

Vissza a jövőbe 3.
A trilógia westernbe forduló utolsó etapja. Nekem ebben már kicsit túl sok az szentimenti, de azért szórakoztató, szerethető mozi.
Vetítik: Viasat3 - 18:40

A szupercsapat
Joe Carnahan akciófilmje messzeringó gyermekkorom méltán népszerű sorozata alapján. Szereplők: Liam Neeson, Bradley Cooper, Quinton 'Rampage' Jackson, Sharlto Copley, Jessica Biel, Patrick Wilson.
Vetítik: TV2 - 19:00

Rossz tanár
Jake Kasdan (Különcök és stréberek, A lankadatlan – A Dewey Cox-sztori) vígjátékában Cameron Diaz alakítja a címbéli, jellemhibás tanárnőt, aki a diákok okítása helyett egy gazdag kolléga (Justin Timberlake) becserkészésére fordítja minden energiáját. (BS)
Bár a kisebb szerepekre is jó érzékkel választottak színészeket, sajnos ez sem feledteti, hogy egy rossz ritmusú mozgóképpel van dolgunk, amely céltalanul szlalomozik a vicces és annak szánt epizódok között, a nézőt pedig valahol félúton veszíti el. (Hlavaty Tamás kritikája a Filmvilág 2011/08. számában olvasható.)
Vetítik: RTL Klub - 21:10

bad-teacher06.jpg

A nagy balhé
George Roy Hill Oscar-díjas klasszikusa két szélhámosról (Paul Newman és Robert Redford), akik meg akarnak kopasztani egy nagystílű gengsztert (Robert Shaw).
Vetítik: Duna - 21:15

Cowboyok és űrlények
A kínos komolyság, a vértelen akciók és a borzalmas történet abból fakadnak, hogy az alkotók vélhetően egyetlen percet sem szenteltek a műfajelméleti eszmefuttatásoknak. Az öt túlfizetett bértollnok megírt ugyan egy rossz tucatwesternt, de azzal, hogy most nem az indiánok rabolják el a jónépet, hanem az ufók, és nem az őslakosok faluját kell bevenni, hanem egy űrhajót – nos, ezzel még nem jön létre a vágyott műfaji fúzió. Ha ugyanis egy kicsit is átgondolták volna, mit is szeretnének pontosan, talán megtalálhatták volna azokat a metszéspontokat, ahol a két zsáner átjárható – és akkor talán a laza humor, a jó dumák és a látványos akciók is maguktól jöttek volna. (Huber Zoltán)
Vetítik: TV2 - 21:35

A láthatatlan seb
Kapitány Iván rövidfilmje Jókai Mór novellája alapján, Cserhalmi György, Epres Attila, Lengyel Tamás és Ostorházi Bernadett főszereplésével.
Vetítik: m1 - 22:35

Megérzés
Misztikus thriller Sandra Bullock-kal.
Vetítik: m1 - 23:05

Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika
Sacha Baron Cohen nagyon mókás (és sokak szerint sértő) áldokumentumfilmje, amit legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában Oscarra is jelöltek.
Vetítik: RTL Klub - 23:10

Shrink - Dilidoki kiütve
Független film A hazug (társ)rendezőjétől, Kevin Spacey főszereplésével. További szereplők: Robert Loggia, Gore Vidal, Griffin Dunne, Robin Williams.
Vetítik: m1 - 00:40

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr496674131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása