Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (07.25.)

Akció + horror

2014. július 25. - Orosdy Dániel

alkonyattólsalmavert1.jpgVadászat életre-halálra (alias Halálos vadászat)
Megtörtént eseten alapuló akciófilm a műfaj két ikonjával, Charles Bronsonnal és Lee Marvinnal. További szereplők: Angie Dickinson, Andrew Stevens, Carl Weathers. Rendezte: Peter R. Hunt (Őfelsége titkosszolgálatában).
Vetítik: Film+ - 21:15

Alkonyattól pirkadatig
Robert Rodgriguez és Quentin Tarantino (ezúttal „csak” mint forgatókönyvíró és társ-főszereplő) tulajdonképpen már jó tíz évvel a közös Grindhouse projekt előtt felelevenítették az általuk hőn tisztelt éjféli vetítések hangulatát, hiszen az Alkonyattól pirkadatig vérbeli „two in one” grindhouse mozi. A film első fele thriller-elemekkel vegyített krimi egy bankrabló testvérpár meneküléséről, míg a második rész már leginkább vámpírokkal tarkított – de háborús- és western kikacsintásoktól sem mentes – horror-vígjáték. Amelyben, ha kicsit másképp is, de megjelenik valamennyi kötelező és közhelyes vámpír-motívum a szívbe döfött karótól a szenteltvízen át egészen az éltető/pusztító napfényig. Mint vámpírfilm, tehát semmi különös, inkább csak iróniával és vérrel is bőven átitatott tisztelgés a zsáner klasszikusai előtt, ám a hangvétel, a műfaji átmenetek, valamint a filmközépi erős váltás okán mégis finoman szólva is atipikus alkotás. (KCS)
Vetítik: Story4 - 22:25

Napló gyermekeimnek
Mészáros Márta Arany Pálmára-jelölt műve, a Napló-sorozat nyitófilmje.
Vetítik: Duna - 22:25

A Horror Mesterei: Haeckel meséje
John McNaughton rendezése a Masters of Horror sorozatba (első évad, tizenkettedik epizód),  Clive Barker írása nyomán, többek között Jon Politóval.
Vetítik: Viasat6 - 22:55

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr756542471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása