Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (06.22.)

Singer, Szalay, Lugossy

2014. június 22. - Orosdy Dániel

Superman visszatér
Egy nem kifejezetten sikeres (vagy éppen jó) Bryan Singer-féle képregényadaptáció. A börtönben azért biztosan akad pár rajongója.
Vetítik: Cool - 19:00

Páros mellékhatás
Az egykori gyerekszínész, Peter Billingsley (Karácsonyi történet) vígjátéka Jon Favreau, Vince Vaughn és Dana Fox forgatókönyve nyomán. Szereplők: Vaughn, Favreau, Jason Bateman, Kristin David, Malin Akerman, Kristen Bell, Jean Reno.
Vetítik: TV2 - 20:00

Zsenikém - Az ügynök haláli
A Mel Brooks és Buck Henry nevéhez fűződő, itthon A balfácán címen ismert kultikus sorozat mozis remake-je Steve Carellel, Anne Hathaway-jel, Terence Stamppel, Dwayne "The Rock" Johnsonnal, James Caannal, Bill Murray-vel és Alan Arkinnal.
Vetítik: RTL Klub - 20:00

Pillangó
Az egykori párizsi nehézfiú, Henri Charriére világszerte nagysikerű önéletrajzi regényét, négy évvel megjelenését követően, máris tekintélyes költségvetésből álmodhatta vászonra A majmok bolygója (1968) és A tábornok (1970) – immár Oscar-díjas – direktora. Noha Charriére legendájának és hihetetlen szökési történeteinek valódiságát az idők során többen is megkérdőjelezték már – s Dulton Trumbo (Római vakáció, 1953) forgatókönyve is számos ponton eltér az eredeti műtől –, a Pillangó mind könyv alakjában, mind pedig filmként a barátság-, valamint az akaraterő és az emberből kigyomlálhatatlan örök szabadságvágy fontos szimbólumává vált. Nem véletlenül, hisz a Francia Guyanán található Ördögsziget a szökési esélyeket illetően leginkább talán csak az Alcatraz-hoz hasonlítható... Schaffner filmje (melynek forgatásán maga Charriére is megfordult néhányszor) ugyanakkor nem csak különleges története, de a két barátot alakító Steve McQueen (Pillangó) és Dustin Hoffman (Louis Dega) nagyszerű alakításai, továbbá Jerry Goldsmith Oscar-jelölt muzsikája okán is igen figyelemreméltó darab. (KCS)
Vetítik: ATV - 21:10

pillangó.jpg

Szirmok, virágok, koszorúk
Lugossy László történelmi drámája Cserhalmi Györggyel és Boguslaw Lindával.
Vetítik: Duna - 21:35

Adatrablók
A K-PAX - A belső bolygó rendezőjének thrillere Angelina Jolie és első férje, Jonny Lee Miller (alias Beteg Srác) főszereplésével.
Vetítik: Viasat3 - 22:00

A Nyolcak nyomában
Szalay Péter képzőművészeti dokumentumfilmje a Berény Róbert, Czigány Dezső, Czóbel Béla, Kernstok Károly, Márffy Ödön, Orbán Dezső, Pór Bertalan és Tihanyi Lajos alkotta "Nyolcak"-ról.
Vetítik: Duna - 00:05

8 milliméter (alias 8MM, 8 mm)
Joel Schumacher felkavaró thrillere a Hetedik írójának forgatókönyve nyomán egy snuff film készítői után folytatott nyomozásról (egyébként pedig bevallottan Paul Schrader Kőkemény pornóvilágának újragondolása). Szereplők: Nicolas Cage, Joaquin Phoenix, James Gandolfini, Peter Stormare.
Vetítik: TV2 - 00:10

Rochester grófja - Pokoli kéj
Kosztümös filmdráma Johnny Depp, Samantha Morton és John Malkovich főszereplésével.
Vetítik: m2 - 02:05

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr846291573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scorsesefan 2014.06.24. 15:53:51

"A börtönben azért biztosan akad pár rajongója."

Nem teljesen értem ezt, hogy miért. :)

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2014.06.24. 20:54:43

@scorsesefan: Nem a film kedvelőire akartam beszólni, csak abbéli reményeimet próbáltam kifejezésre juttatni a mű apropóján, hogy Singer hamar barátokra talál, miután bevarrták. :)

scorsesefan 2014.06.25. 12:45:37

@Orosdy Dániel: Okés, sejtettem, hogy erre vonatkozik, csak nem voltam benne biztos. :)
süti beállítások módosítása