Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (06.08.)

Szűrő által, kristálytisztán

2014. június 08. - Orosdy Dániel

Avatar
Az azonosulás és az izgalom elengedhetetlen kellékek, s ezek hiányában az Avatar „csupán” parádés, elsőosztályú vizuálorgia, semmi több. (Klacsán Csaba)
A forradalom tehát, úgy tűnik, elmarad, cserébe viszont örvendezhetünk annak, hogy Cameron világteremtő és akciórendezői képessége nem kopott meg: az Avatar az évtized egyik – ha nem a – leglátványosabb popcorn mozija, ami azért nem kevés. (Baski Sándor)
Vetítik: RTL Klub - 18:55

Az utolsó szamuráj
"A fehér ember rendet tesz a vadak között, mert neki már csak ez a kötelessége, sőt, a keresztje." Edward Zwick történelmi kalandfilmje Tom Cruise-szal. Az Avatar kedvelőinek ismerős lesz.
Vetítik: Film+ - 19:00

Arábiai Lawrence
David Lean klasszikus eposza, avagy az intelligens látványmozi. (Vajon Lean ma képregényfilmeket forgatna? Vagy kamera közelébe se engednék?) 7 Oscar (köztük a legjobb film, rendező, fényképezés), 4 Golden Globe, 3 BAFTA, IMDb Top #79 stb. Főszereplő: a nemrég elhunyt Peter O'Toole. További szereplők: Alec Guinness, Anthony Quinn, Jack Hawkins, Omar Sharif, José Ferrer, Anthony Quayle, Claude Rains, Arthur Kennedy. Szép ellenpont Avatarékhoz.
Vetítik: ATV - 19:20

Hancock
Peter Berg akció-vígjátéka. Szereplők: Will Smith, Jason Bateman, Charlize Theron. Társíró: John August. Nincs sok köze az Avatarhoz.
Vetítik: TV2 - 21:15

Két kopper
Akciókomédia Bruce Willis, Tracy Morgan, Kevin Pollak, Adam Brody és Jason Lee főszereplésével. Kevin Smith rendező először dolgozott más forgatókönyvéből és nagy stúdiónak ezzel a filmmel, amely a klasszikus havervígjátékokat (48 óra, Halálos fegyver stb.) próbálja megidézni, vegyes eredménnyel.
Vetítik: RTL Klub - 21:55

két kopper.jpg

Még egy kis pánik
A nagysikerű Csak egy kis pánik gyengébben muzsikáló folytatása, jórészt azonos alkotóktól (Harold Ramis társíró-rendező, Robert De Niro, Lisa Kudrow, Cathy Moriarty, Billy Crystal, Joe Viterelli).
Vetítik: Viasat3 - 21:55

Az operaház fantomja
Gaston Leroux híres regényének, illetve Andrew Lloyd Webber abból készült, népszerű musicaljének komoly díjakra is jelölt feldolgozása Joel Schumacher rendezőtől. Szereplők: Gerard Butler, Emmy Rossum, Patrick Wilson, Miranda Richardson, Minnie Driver.
Vetítik: m1 - 22:20

Gulág történetek (alias Gulágtörténetek)
A dokumentumfilm két, a szovjet munkatáborokat fiatalon megjárt túlélő visszaemlékezésére épül. Az elbeszélők a táborokban átélteket elevenítik fel, miközben a helyszíneken ma rögzített felvételeket látunk.
- Bien György Zoltánt 16 évesen egy detektoros rádió miatt orvos apjával lakásukról hurcolták el még a harcok folyamán a szétlőtt Budapestről. Útközben megélte apja halálát. Kolima lágereiben válik felnőtté. Többször hajszálon múlott, hogy nem pusztult el.
- Rózsás Jánost 18 évesen leventeként fogták el, miután szakaszával eltéved, és egyetlen lövés nélkül megadta magát. Az Ural fakitermelő munkatáboraiba, majd Kazahsztán lágereibe kerül, ahol megismerkedik Szolzsenyicinnel. Sorstársai tömegének embertelen halálát jegyzi fel. (port.hu)
Vetítik: m2 - 03:45

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr306229431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása