Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (04.26.)

Lumet, Leigh, Eastwood

2014. április 26. - Orosdy Dániel

A beszélő köntös
Mikszáth Kálmán művének adaptációja Iglódi Istvánnal és Páger Antallal.
Vetítik: Duna - 16:35

Indiana Jones és a kristálykoponya királysága
Páros Indy -- furcsa Indy. És ez még öreg Indy is. De azért (némi jóakarattal) így is szórakoztató és szerethető Indy.
Vetítik: TV2 - 19:00

Drágán add a rétedet
Családi vígjáték Brendan Fraser főszereplésével, aki egy ingatlanügynököt alakít. Megbízói, a címmel ellentétben, nem egy rétet, hanem egy erdőt akarnak beépíttetni, amit a helyi állatpopuláció rossz néven vesz. (BS)
Vetítik: m1 - 20:20

Millió dolláros bébi
Clint Eastwood Oscar-díjas filmje. "Clint Eastwood ízig-vérig hollywoodi filmet készített, annak minden bájával és bajával együtt, de a felhozatalt tekintve, a jellemábrázolás kifinomultságát látva, és a Freeman–Eastwood–Swank trió színészi kvalitásait elismerve bátran kijelenthető, hogy a Millió dolláros bébi garantált minőség." (Kubiszyn Viktor)
Vetítik: ATV - 21:00

Elah völgyében
Paul Haggis Arany Oroszlánra jelölt drámája az alakításáért Oscarra jelölt Tommy Lee Jones, valamint Charlize Theron, Jason Patric, Susan Sarandon és James Franco főszereplésével.
Vetítik: Story4 - 21:30

Az elveszettek földje
Az Angyalok városa rendezőjének kalandfilmje Will Ferrellel.
Vetítik: TV2 - 21:35

Még egy év
Teszár Dávid szerint: "Hajlamos vagyok elfeledkezni arról, hogy Mike Leigh a világ egyik legnagyobb élő rendezője. Leigh emberismeretben, színészválasztásban- és vezetésben mesteri, és ez épp elég ahhoz, hogy a Még egy év egy mindennemű fals hangtól mentes mesterremek legyen."
Vetítik: m2 - 21:40

Krízispont
A Krízispont legnagyobb erénye elsősorban az, hogy sikeresen adja vissza a pénzügyi világ beteges belterjességét, illetve sikerül érzékeltetnie azt az egyre félelmetesebb távolságot is, amely a cégek, illetve a hétköznapi valóság között létrejött. Az érintettek igazi tragédiája azonban mégis az, hogy a tudtán kívül itt lényegében mindenki kényszerpályán mozog. A teljes képet sem a befektető, sem a beosztott, sem a döntéshozó nem láthatja át, így a különböző reakciók már egyáltalán nem tudják befolyásolni a rendszer kíméletlen logikáját. Chandor látlelete azért annyira drámai, mert minden eddigi filmes próbálkozásnál közelebb jut a pénzügyi szektor ijesztő törvényszerűségeihez. (HZ)
Vetítik: m1 - 23:20

krízispontsszéles.jpg

Howard kacsa (alias Howard, a kacsa)
Az első játékfilm egy Marvel-képregény nyomán, mégis inkább minden idők egyik legrosszabb mozijaként híresült el. George Lucas producerrel régi barátai, az American Graffiti és az Indiana Jones és a Végzet Temploma írói dolgoztak együtt a nagyszabású projekten, mely finoman szólva nem úgy sült el, mint várták. (Hogy pontosan mit vártak a sztori alapján, melyben egy űrkacsa egy rockénekesnő iránt lobban szerelemre, roppant érdekes kérdés.) Szereplők: Lea Thompson, Tim Robbins, Jeffrey Jones, David Paymer, Paul Guilfoyle, Richard Edson.
Vetítik: Viasat3 - 23:25

Szex a neten
George Gallo megörtént eseten alapuló bűnügyi vígjátéka Luke Wilson, Giovanni Ribisi és Gabriel Macht főszereplésével. További szereplők: James Caan, Kevin Pollak, Rade Šerbedžija.
Vetítik: TV2 - 23:35

Míg végül semmid sem marad
Díjnyertes, botrányos, Németországban kiemelkedő nézettséget produkáló tévéfilm a szcientológiáról.
Vetítik: m2 - 00:15

Lockout - A titok nyitja
Sci-fi-akciófilm Luc Besson író-producertől, többek között Guy Pearce-szel, Maggie Grace-szel és Peter Stormare-rel.
Vetítik: Film+ - 00:30

Mielőtt az ördög rádtalál
Nem minden rendezőnek adatik meg, hogy pályája végén ugyanolyan friss és precíz dolgozatokat készítsen, mint fénykorában. Lumet ebből a szempontból is kivétel: élete utolsó filmjében nyoma sincs fásultságnak vagy önismétlésnek, sőt sikerrel adaptálja az új évezred kurrens mozgóképes trendjeit. A Mielőtt az ördög rádtalál a Coen-testvérek bűnfilmjeinek morbid hangulatát és a Ponyvaregény nyomán divatba jött időmontázs-technikát ötvözi, miközben a Lumet-klasszikusok súlyos morális konfliktusai sem hiányoznak belőle. (BS)
Vetítik: m1 - 01:05

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr686086813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása