Filmvilág blog

Tévéajánló - Csütörtök (03.27.)

Raimi, Besson, DeVito

2014. március 27. - Orosdy Dániel

Európai vakáció
Vakáció-sorozat második, a páratlan számúaknál valamivel gyengébb, de azért még bőven szórakoztató része. Rendező: Amy Heckerling. Forgatókönyv: Robert Klane (Hóbortos hétvége) és John Hughes. Szereplők: Chevy Chase, Beverly D'Angelo, John Astin, Paul Bartel, Mel Smith, Robbie Coltrane, Eric Idle, Moon Unit Zappa.
Vetítik: Film+ - 12:45

X-akták: Hinni akarok
Nem "újratöltve", inkább csak "utánlövés". És nem is volt túl sikeres.
Vetítik: Film+ - 19:00

Dobjuk ki anyut a vonatból!
Danny DeVito figyelemreméltó fekete komédiája, Hitchcock Idegenek a vonatonjának sajátos paródiája. Főszereplők: Billy Crystal és a rendező.
Vetítik: Story4 - 21:35

Az áldozat
Sorozatgyilkosos krimi 1986 1980-ból, a Szerelem első/második/harmadik vérig-filmek rendezőjétől, Presser Gábor zenéjével, Reviczky Gábor, Sáfár Anikó és Kállai Ferenc főszereplésével?! Igen.
Vetítik: Duna - 21:50

áldozat1980.jpg

Féktelen harag
Nicholas Cage (...) ezúttal egy halálból visszatért férfit alakít, aki meg akarja akadályozni, hogy egy szekta vezetője feláldozza a lányát, és ezzel egyszersmind elhozza a Földre a Poklot. Cage karakterét nem csak a rendőrség, de a sátán zsoldosa (!) is üldözi. (BS)
Vetítik: RTL Klub - 22:00

Nikita
"A Nikita volt Luc Besson első világsikert arató munkája a szakmai feltűnést keltőÉlethalálharc és az inkább Franciaországban, illetve Európában népszerű Metró és A nagy kékség után. A rendező meghódította vele Amerikát, ahol csakhamar remake (A bérgyilkosnő – John Badham, 1993) és tévésorozat (Nikita – 1997) készült belőle. A címszerepnek köszönhetően ideig-óráig világsztár lett Anne Parillaud, akit korábban inkább Alain Delon barátnőjeként és filmjeinek előszeretettel meztelenkedő mellékszereplőjeként ismerhetett a közönség."
Vetítik: Film+ - 23:00

Evil Dead - Gonosz halott 2.
Egy remake/folytatás, ami eléri az előzmény színvonalát, igaz, félig-meddig műfajt vált. A börleszkbe hajló horrorklasszikus rendezője ismét Sam Raimi, főszereplője újfent Bruce Campbell. Ne higgyenek a port.hu-nak, a forgatókönyvön dolgozott Scott Spiegel (Alkonyattól pirkadatig 2. - Texasi vérdíj) is.
Vetítik: Film Mánia - 00:55

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr295874097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

harryangel 2014.03.28. 12:55:13

Éreztem elsőre,hogy Az áldozat egy kicsit régebbi film,kapásból 1979-et mondtam volna,de 1980 a jó válasz.
A többi stimmel :)

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2014.03.28. 13:29:21

@harryangel: Vupsz, jogos, nem tudom hogy jött ki nekem ez az 1986... Elütés lehetett, jobb tippem nincs.
süti beállítások módosítása