Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (03.22.)

Gázolás Ferrarival

2014. március 22. - Orosdy Dániel

Egy fiúról
Chris Weitz és Paul Weitz érzelmes vígjátéka Nick Hornby műve nyomán, Hugh Grant, Rachel Weisz és Toni Collette főszereplésével. Kapott pár szép jelölést (BAFTA, Golden Globe, Oscar).
Vetítik: Story4 - 13:00

Gázolás
Gertler Viktor filmje Ferrari Violetta és Darvas Iván főszereplésével.
Vetítik: Duna - 16:10

Rumlis vakáció
Barry Sonnenfeld vígjátéka Robin Williams-szel.
Vetítik: Film+ - 19:10

Amikor megállt a Föld
Robert Wise sci-fi-klasszikusának remake-je Keanu Reeves-szel és Jennifer Connelly-vel.
Vetítik: RTL Klub - 19:30

A házinyuszi
Vígjáték Anna Faris-szel. További szereplők: Colin Hanks, Emma Stone. Producer: Adam Sandler.
Vetítik: TV2 - 20:00

Az örömapa
Vincente "Vincsente" Minnelli klasszikus vígjátékának remake-je Steve Martin, Diane Keaton, Kimberly Williams-Paisley, Kieran Culkin és Martin Short főszereplésével.
Vetítik: m1 - 20:20

örömaparemake.jpg

Elrabolva 2.
A Liam Neeson által alakított kőkemény ex-CIA ügynöknek két évvel ezelőtt a lányát rabolták el rosszarcú albán maffiózók. Most a feleségét nézték ki maguknak. A végeredmény valószínűleg ugyanaz lesz – sok-sok halott. Az író és a producer is ugyanaz: Luc Besson. (BS)
Vetítik: RTL Klub - 21:30


Csillag születik 1. rész
William A. Wellman klasszikusának első, legalább annyira klasszikus remake-je; musical Judy Garlanddel és James Masonnal. Rendezte: George Cukor.
Vetítik: Duna - 22:00

Tiszta játszma
Paula Gosling A párviadal című regényének második megfilmesítése a méltán népszerű Kobra után. Valójában leginkább  Joel Silver producer önparódiája, melyben William Baldwin (Marion Cobretti utódja) és Cindy Crawford (a bajban lévő modell testhezálló, de igen alacsony színvonalon abszolvált szerepében) menekül bizonyos Kazak ezredes (szegény Kubrick-kedvenc Steven Berkoff) elől sok lövöldözés és robbanás közepette. A jobb sorsra érdemes mellékszereplők: Salma Hayek, Christopher McDonald, Jenette Goldstein.
Vetítik: Film+ - 22:35

Hol az igazság?
Míg sok rendező ügyel rá, hogy ugyanazt a történetet ne forgassa le kétszer, addig Lumet nem tartott attól, hogy önismétlőnek bélyegzik. A Hol az igazság? látszólag a Serpico és A város hercege nyomdokain halad, hiszen hőse szintén a törvény egyik zöldfülű őre – ezúttal egy fiatal ügyész –, akinek élete első komolyabb esetében rögtön egy ünnepelt, ám velejéig korrupt rendőrt kellene lelepleznie. A látszat azonban csal, mert a film ugyan valóban felveti azokat a morális kérdéseket, amelyeket az említett klasszikusok (vagy a később készült Manhattanre leszáll az éj), de más nézőpontból közelít a témához. A Timothy Hutton által alakított Reilly ügyész nem a történet abszolút főszereplője, az eseményeket nem csak az ő szemén keresztül látjuk, ugyanakkora szerep jut a Bobby Tex néven futó latino kiskirálynak (Armand Assante) és a Nick Nolte által rendkívül meggyőzően alakított piszkos zsarunak. A szövevényes alvilági viszonyokat és a rendőrségen belüli íratlan szabályokat Lumet remekül illusztrálja, ellenben a szereplők szerelemi ügyeinek bemutatása inkább egy dagályos melodrámát idéz. Utóbbi talán a forgatókönyv hibája, de a 130 perces játékidő sem válik a film előnyére. A Hol az igazság? dramaturgiája lehetne feszesebb, főhőse karizmatikusabb (Timothy Hutton nem a legjobb választás volt), összességében azonban még így is Lumet figyelemre méltó munkáihoz tartozik. (BS)
Vetítik: m1 - 23:10

Apátlan anyátlanok
Mike Binder vígjátéka Joan Allen és Kevin Costner főszereplésével. További szereplők: Erika Christensen, Alicia Witt, Evan Rachel Wood.
Vetítik: RTL Klub - 23:25

Legénylakás
Billy Wilder Oscar-díjas remekműve Jack Lemmon és Shirley MacLaine főszereplésével.
Vetítik: Viasat3 - 23:40

Fortress 2.: Pokoli űr
Az eleinte ambíciózus új-zélandi filmeket (UtuCsendes Föld) rendező Geoff Murphy sokadik Hollywoodban levezényelt folytatásfilmje (ld. A vadnyugat fiai 2.Száguldó erőd) a Stuart Gordon eredetijében is főszerepet alakító Christopher Lamberttel.
Vetítik: TV2 - 00:15

A rejtőzködő (alias Gyilkos az űrből)
Jack Sholder sikeres, díjakkal is elismert, időközben szolid klasszikussá nemesedett sci-fije Kyle MacLachlan, Michael Nouri, Claudia Christian, Ed O'Ross és Clu Gulager főszereplésével. Forgatókönyv: Jim Kouf.
Vetítik: Film Mánia - 00:40

Rochester grófja - Pokoli kéj
Kosztümös filmdráma Johnny Depp, Samantha Morton és John Malkovich főszereplésével.
Vetítik: m1 - 01:20

Egyszer volt egy bolondok városa 1-2. rész
Tévéfilm a pszichiátriát forradalmasító Franco Basagliáról.
Vetítik: m2 - 01:20

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr845873298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása