Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (03.08.)

Luhrmann, Kieslowski, Spielberg

2014. március 08. - Orosdy Dániel

Ausztrália
Baz Luhrmann romantikus kalandfilmje Nicole Kidmannel, Hugh Jackmannel és Bryan Brownnal.
Vetítik: Film+ - 14:10

Bérgyilkosék
A Kéjjel-nappal után itt az újabb akció-romkom, ezúttal Ashton Kutcher és Katherine Heigl főszereplésével, akik egy házaspárt alakítanak. A férjről kiderül, hogy meglehetősen zűrös a múltja: több millió dolláros vérdíj van a fejére kitűzve. (BS)
Vetítik: RTL Klub - 19:30

E.T. - a földönkívüli
Ez a meglehetősen személyes, önéletrajzi ihletésű Spielberg-mozi máig a filmtörténet egyik legnagyobb gazdasági sikere. A menekülő rokonai által a Földön hátrahagyott kis botanikus űrlény (kinek jellegzetes arckifejezését egy álomgyári legenda szerint úgy hozták össze a tervező grafikusok, hogy Einstein szemét és homlokát montírozták rá egy csecsemő arcára) története jó ideje érlelődött már a gyermekkorában meglehetősen magányos és visszahúzódó rendezőben. A végső elhatározás azonban igen sokáig, egészen az első Indiana Jones-mozi tunéziai forgatásáig váratott magára. Akkor, a távoli helyszínen zajló, idegőrlő forgatás, és egy másik, már a tervezési fázisban is meglehetősen terhes filmterv nyomán született meg végül a kis totyogó földönkívüli és az őt pátyolgató kisfiú testi-lelki barátságának alaptörténete. A bonyolultnak semmiképp sem nevezhető, de kétségtelenül szívhez szóló történetet a tunéziai forgatáson szintén jelenlévő Mellisa Mathison (2004-ig Mrs. Harrison Ford) vetette papírra, Spielberg pedig sosem látott lelkesedéssel vágott bele a munkába. A többi már történelem. E.T. „jókor volt jó helyen”, előbb mindenkit levett a lábáról, majd rövid úton popkulturális ikonná vált. Yodával történő utcai összekacsintása nem csak vicces, meglehetősen szimbolikus is. (KCS)
A Viasat3-on már 18:35-től vetítik!
Vetítik: TV2 - 20:00

Csúcsformában
Nézhető havervígjáték Jackie Channel és Chris Tuckerrel.
Vetítik: Film+ - 21:00

ŐRÜLET! Ki ne hagyja!
A Viasat3 megszavaztatja, melyik (régi, sokszor ismételt) filmjét vetíti szombat este! A választék:
A. Ha eljön Joe Black (2012-es favorit)
B. Joe és a vulkán (2011-es favorit)
C. Kegyetlen bánásmód (legkésőbb 2010 óta stabil része a csatorna programtervének)
Vetítik: Viasat3 - 21:00

Fekete kutya
Az 57-es utas és az Ámokfutam rendezőjének akciófilmje. Szereplők: Patrick Swayze, Meat Loaf, Charles S. Dutton, Stephen Tobolowsky.
Vetítik: Film Mánia - 21:00

fekete kutya.jpg

Még élek - Film Krzysztof Kieslowskiról
Portréfilm az 1996-ban (mellesleg a trash horror nagyság Lucio Fulcival egy napon) elhunyt híres lengyel filmrendezőről.
Vetítik: m2 - 21:20

Másnaposok
Todd Phillips nehezen megfejthető okok miatt kirobbanó sikert aratott vígjátéka Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms és Heather Graham főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 21:25

Ilyen az élet
Drámába oltott komédia (vagy fordítva) két nagyon eltérő habitusú emberről (a nő szingli, a férfi nőcsábász), akik kénytelenek elviselni egymást, hogy közösen gondoskodjanak egy árván maradt kislányról. Főszerepben: Katherine Heigl és Josh Duhamel. (BS)
Vetítik: Cool - 21:25

Kosztümök és újságok
Vincente Minnelli (akinek keresztnevét egy nem túl okos, ám annál kopaszabb és kövérebb egykori ismerősöm szerint "Vincsentének" kell ejteni) elismert romantikus komédiája a divat világáról, George (ejtsd: Gyöergye) Wells Oscar-díjas forgatókönyvéből. Főszereplők: Bakall Lóren, Pekk Gergely. Fényképezte: Alton János (szül. Altmann Johann).
Vetítik: Duna - 21:55

Három szín: fehér
Krzysztof Kieslowski híres trilógiájának középső része Juliette Binoche-sal és Julie Delpy-vel.
Vetítik: m2 - 23:15

A Hírhedt
Douglas McGrath filmje Truman Capote-ról és a Hidegvérrel megírásának körülményeiről Toby Jones, Sigourney Weaver, Gwyneth Paltrow és Sandra Bullock főszereplésével.
Vetítik: m1 - 23:30

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr965838257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása