Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (03.07)

Frankenheimer, Fellini, Frears

2014. március 07. - Orosdy Dániel

Ronin
John Frankenheimer utolsó mesterműve. A szamurájok: Robert de Niro és Jean Reno.
Vetítik: Story4 - 21:05

Gyöngyök a mélyben
A cseh új-hullám egyik alapfilmje, szkeccsfilm Bohumil Hrabal novellái alapján. Rendezők: Věra Chytilová, Jaromil Jires, Jirí Menzel, Jan Němec, Evald Schorm.
Vetítik: Duna - 21:15

Utolsó órák
Vecsernyés János tévéfilmje gróf Batthyány Lajosról (László Zsolt).
Vetítik: m1 - 21:20

Kiadatás
A Tsotsi és az X-Men kezdetek: Farkas rendezőjének drámája Reese Witherspoonnal, Alan Arkinnal, Jake Gyllenhaallal, Peter Sarsgaarddal és Meryl Streeppel.
Vetítik: Viasat3 - 21:25

A Skorpiókirály 2. - Harcos születik
A Hegylakó rendezőjétől, ha ez számít.
Vetítik: TV2 - 22:45

Nem egészen Hollywood - Az ausztrál kommersz filmek hajmeresztő története
Haladó filmőrülteknek kötelező!
Ausztrália nemcsak a kenguruk és a koalamackók földje, de a hetvenes-nyolcvanas években a világ legszédültebb filmjei is itt termettek. Miközben a világ művészmozijai rajongással fogadták az ausztrál újhullám remekeit, addig az autós mozikban a szex-erőszak-akció utánozhatatlan elegyeit megvalósító ausztrál kommersz filmek keltettek feltűnést. A dokumentumfilm a filmtörténet e különös fejezetének krónikája kíván lenni rengeteg ritkaságszámba menő filmrészlet bemutatásával és olyan világhírű filmesek megszólaltatásával, mint Quentin Tarantino, Brian Trenchard-Smith, Jamie Lee Curtis, Dennis Hopper, George Lazenby, George Miller, Stacy Keach és John Seale. (port.hu)
Vetítik: m1 - 23:20

8 és 1/2
Az igazi remekművek arról ismerszenek meg a legbiztosabban, hogy minél többször találkozik velük az ember, annál erősebb a hatásuk. Pontosan nem is tudnám megmondani, hányszor láttam Fellini csodálatos önvallomását, ám minden alkalommal jobban tetszik, mint előtte bármikor. (Huber Zoltán)
Vetítik: Duna - 23:25

8 és fél.jpg

A királynő
Stephen Frears  nagysikerű, díjnyertes filmje II. Erzsébet (Helen Mirren Oscart érdemlő alakítása) és Tony Blair (Michael Sheen) kapcsolatáról.
Vetítik: Cool - 23:30

A dolog (2011)
Előzményfilm minden idők egyik legjobb sci-fi-horrorjához, John Carpenter azonos című remekéhez. És bár kétségkívül vannak érdemei (pl. a hasonló filmekkel ellentétben már-már kínosan hű a Nagy Elődhöz), nem tudja hozni annak színvonalát. Ezzel együtt is nézhető, szórakoztató mozi.
Vetítik: Film+ - 01:20

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr275843144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2014.03.07. 10:18:46

Hála Deliriának, az utolsó pillanatban beiktathattam egy fontos filmet a mai ajánlóba, amire itt is felhívnám a figyelmet:

A "Nem egészen Hollywood" a "Not Quite Hollywood: The Wild, Untold Story of Ozploitation!" című doksival azonos! (Egyébként az m2 fogja ismételni szombaton, 00:40-kor.)

Deliria · http://deliriahungaria.blogspot.com/ 2014.03.07. 14:04:52

Biztos azt hitte Dániel elvtárs a tévéújságot böngészve, hogy a "Szeretettel Hollywoodból" különkiadásáról van szó, amiben Návai Anikó mélyinterjút készít a Los Angeles-i műkörmösével. Not quite.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2014.03.07. 14:48:54

@Deliria: Tekintettel a címre, csatornára, idősávra stb., még lehet is benne valami. Viszont azt a doksit szívesen megnézném, amiben Návai -- mondjuk -- Réz Andrással és Puzsér Róberttel beszélget BÁMIRŐL. Még címötletem is van: Not Quite Experts.
süti beállítások módosítása