Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (03.02.)

Holmes, Milk, Megtorló

2014. március 02. - Orosdy Dániel

3:1 a szerelem javára
Régimagyarfilm régimagyarfilmszínészekkel.
Vetítik: Duna - 13:10

Sherlock Holmes nevében
Ifjúsági kalandfilm, amely „egy vidéki kisvárosban játszódik, ahol furcsa dolgok történnek, noha a felnőttek mindebből semmit nem vesznek észre. Gyerekek tűnnek el, és bár pár nap után látszólag sértetlenül előkerülnek, valójában egyik sem ugyanaz már, mint korábban volt.” Két Sherlock Holmes-rajongó kiskamasz elhatározza, hogy kideríti, mi áll a rejtély hátterében. Az amatőr gyerekszínészek mellett Karalyos Gábort, Tahi-Tóth Lászlót és Gáspár Tibort is láthatjuk kisebb-nagyobb szerepekben. (BS)
Vetítik: Film Mánia - 14:20

Az álmodó
Családi film jó színészekkel (Dakota Fanning, Kurt Russell, Kris Kristofferson, Elisabeth Shue, David Morse).
Vetítik: m1 - 14:35

Az okos mama
Régimagyarfilm régimagyarfilmszínészekkel.
Vetítik: Duna - 16:35

Derült égből Polly
Szórakoztató vígjáték Jennifer Aniston, Ben Stiller, Philip Seymour Hoffman, Alec Baldwin, Hank Azaria és Bryan Brown főszereplésével.
Vetítik: Viasat3 - 17:10

Angyalok és démonok
Jól induló, hamar ellaposodó Dan Brown-adaptáció Tom Hanks-szel.
Vetítik: RTL Klub - 20:00

Híd a Kwai folyón 2. rész
David Lean klasszikusa, Pierre Boulle regényének Oscar-díjas adaptációja Alec Guinness főszereplésével.
Vetítik: ATV - 20:30

Kommandó
Mark L. Lester népszerű akciófilmje Arnold Schwarzeneggerrel, Steven E. de Souza (48 óra, Die Hard 1-2.) forgatókönyvéből. Huber kolléga egyik kedvence!
Vetítik: Film+ - 21:00

commando.gif

Annie Hall
Mi közös van az átlagemberben és egy alacsony, szemüveges New York-i zsidó intellektüelben? Meglepően sok. Woody Allen egy valószerűtlen szerelem komikusan elbeszélt történetén keresztül alapvető igazságokat mond ki csípős humorba csomagolva. „A szerelem olyan, mint egy cápa. Ha nem tud előre menni, előbb-utóbb beledöglik.” Egyszerű, vicces és mélyen igaz. Aki nem így látja, vesse magát a mókusok elé.
Vetítik: m1 - 21:40

Hannibál tanár úr
Fábri Zoltán klasszikusa Móra Ferenc műve alapján. A címszerepben: Szabó Ernő.
Vetítik: Duna - 21:40

A Megtorló - Háborús övezet
A nem túl emlékezetes képregényfilm rebootja a Huligánok rendezőjétől és Gale Anne Hurd producertől (az egyik ex-Mrs. Cameron). Szereplők: Ray Stevenson, Dominic West, Wayne Knight.
Vetítik: TV2 - 22:35

Milk
"Harvey Milk az Egyesült Államok történetének első, homoszexualitását nyíltan vállaló, ennek ellenére (és épp ezért) tisztséget szerző politikusa volt: 1977-ben beválasztották a San Francisco-i önkormányzat képviselőtestületébe. Csak rövid ideig képviselhette választóit: ’78 november 27-én képviselőtársa, a konzervatív ír családból származó Dan White agyonlőtte (miután végzett Moscone polgármesterrel is). (...) Meglehet, ha Gus van Sant a Good Will Hunting fémjelezte giccskorszaka idején nyúl a témához, filmje nem több szimpla rózsaszín musicalnél, most azonban a Milk az Obama-éra első számottevő politikai filmje." (Schreiber András) Adalék: Sean Penn Oscart kapott a címszereplő megformálásért.
Vetítik: m1 - 23:10

Féktelen Minnesota
Független(nek tűnő) romantikus komédia a fél szemmel Tarantinóra kacsingató fajtából. Sztárokra azért telt a low-budgetből: Keanu Reeves, Cameron Diaz, Vincent D'Onofrio, Delroy Lindo, Dan Aykroyd, Courtney Love, Tuesday Weld.
Vetítik: Viasat6 - 23:20

Forró verejték
A holland korszakában egyszer sem hibázó Paul Verhoeven emlékezetes életrajzi drámája, pontosabban annak vágott változata (ami a nyílt erotikát ígérő cím fényében némileg mókás). A történet Neel Doff holland írónő életén alapul, akinek alteregóját Monique van de Ven, Verhoeven egyik kedvenc színésznője alakítja. A férfi főszereplő ki más is lehetne tehát, mint Rutger Hauer? (Például Jeroen Krabbé is, de nem úgy alakult.)
Vetítik: Film Mánia - 00:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr525820704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Huber Zoltán 2014.03.02. 21:07:50

A Kommandó nem az egyik kedvencem, hanem "A" kedvencem - csak ugye bizonyos körökben ezt jobb titkolni :)

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2014.03.02. 22:50:25

@Huber Zoltán: Stallone-rajongók körében? :) Én a Cobrát bírom, igazi guilty pleasure, naddolog.
süti beállítások módosítása