Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (02.16)

Smith, Levinson, Kusturica

2014. február 16. - Orosdy Dániel

Ismeretlen férfi
Jól sikerült akciófilm Liam Neeson, Diane Kruger, Bruno Ganz, January Jones, Frank Langella és Aidan Quinn főszereplésével. Nem túl meglepő módon jórészt a nagysikerű Elrabolva nyomdokain halad.
Vetítik: RTL Klub - 20:00

Arábiai Lawrence 2. rész
David Lean klasszikus eposza, avagy az intelligens látványmozi. (Vajon Lean ma képregényfilmeket forgatna? Vagy kamera közelébe se engednék?) 7 Oscar (köztük a legjobb film, rendező, fényképezés), 4 Golden Globe, 3 BAFTA, IMDb Top #79 stb. Főszereplő: a nemrég elhunyt Peter O'Toole. További szereplők: Alec Guinness, Anthony Quinn, Jack Hawkins, Omar Sharif, José Ferrer, Anthony Quayle, Claude Rains, Arthur Kennedy.
Vetítik: ATV - 20:20

Két kopper
Akciókomédia Bruce Willis, Tracy Morgan, Kevin Pollak, Adam Brody és Jason Lee főszereplésével. Kevin Smith rendező először dolgozott más forgatókönyvéből és nagy stúdiónak ezzel a filmmel, amely a klasszikus havervígjátékokat (48 óra, Halálos fegyver stb.) próbálja megidézni, vegyes eredménnyel.
Vetítik: Film+ - 20:40

Macska-jaj
Emir Kusturica kultikus vígjátéka.
Vetítik: Film Mánia - 21:00

A gömb
Barry Levinson felemás sci-fije Michael Crichton regénye alapján. Szereplők: Sharon Stone, Dustin Hoffman, Samuel L. Jackson.
Vetítik: Viasat3 - 21:50

A törvény éber őre
Önmagában szerény jelentőségű western, viszont igazi filmtörténeti kuriózum: ha annak idején a főszereplő, Richard Widmark nem elégedetlen Robert Tottennel, és nem cserélteti le félúton Don Siegelre, ma szegényebbek vagyunk Alan "The Alias Man" Smithee-vel, a nem létező filmrendezővel (bővebben a Mozinet hasábjain írtam erről az úriemberről, tessék utánanézni). Egyébként a korszak vezető kritikusai szerint nem is rossz mozi.
Vetítik: Viasat6 - 23:00

törvény éber őre.jpg

Juno
Avagy egy remek vígjáték, amit sokak szerint illik utálni. / Avagy egy utálatos vígjáték, ami sokak szerint remek.
Vetítik: m1 - 23:20

Egyszer
A 2007-es Sundance Filmfesztivál "legjobb film" díjának nyertese.
Vetítik: TV2 - 00:40

A legszebb dolog
Rémi Bezançon drámája többek között Josiane Balaskóval.
Vetítik: m1 - 01:00

Nyílt seb
Jane Campion thrillere. Főszereplők: Meg Ryan, Jennifer Jason Leigh, Mark Ruffalo, Kevin Bacon.
Vetítik: RTL Klub - 01:05

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr465798355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása