Filmvilág blog

Így készült a Dr. Strangelove

+ forgatási fotók

2014. január 30. - Baski Sándor

50 éve mutatták be Stanley Kubrick klasszikus szatíráját, a Dr. Strangelove-ot. A jeles alkalmat az alábbi kiváló dokumentumfilm megtekintésével javasoljuk megünnepelni (magyar felirat sajnos nincs hozzá). Ebben a bő 45 percben a Dr. Strangelove szinte minden lényeges aspektusáról szó esik, kezdve az ötlet megszületésétől a színészek kiválasztásán át a forgatási nehézségekig, illetve a film utóéletéig. Bónusz: a video alatt megcsodálható néhány cinemagraph és jó pár színes fotó a forgatásról, illetve képek a finálénak szánt gigantikus tortacsatáról, amely helyett Kubrick végül más befejezést forgatott.

kubrick-cinemagraphs-dr-strangelove-1.gifkubrick-cinemagraphs-dr-strangelove-2.gif
kubrick-cinemagraphs-dr-strangelove-3.gif

kubrick-strangelovepie0.jpg
kubrick-strangelovepie3.jpg
kubrick-strangelovepie2.jpg
kubrick-strangelovepie.jpg
kubrick-strangelovepie1.jpg
kubrick-strangelove11.jpg
kubrick-strangelove3.jpg
kubrick-strangelove1.jpg
kubrick-strangelove2.jpg
kubrick-strangelove9.jpg
kubrick-strangelove4.jpg
kubrick-strangelove5.jpg
kubrick-strangelove8.jpg
kubrick-strangelove7.jpg
kubrick-strangelove10.jpg
kubrick-strangelove6.jpg(A nehéz ember hírében álló George C. Scott tiszteletét az anekdota szerint úgy vívta ki Kubrick, hogy a magát kiváló sakkjátékosnak tartó színészt a forgatás alatt többször is csúnyán megverte kedvenc játékában.)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr275789938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása