Filmvilág blog

Tévéajánló - Csütörtök (12.26.)

Lassan, de már kifelé

2013. december 26. - Orosdy Dániel

Matula kalandpark
Fonyó Gergely ifjúsági filmje Tasnádi István forgatókönyvéből. Szereplők: Szabó Kimmel Tamás, Trokán Nóra, Makranczi Zalán, Znamenák István, Horváth Lajos Ottó.
Vetítik: m1 - 08:50

Gyalog galopp
Arthur király igaz története a Monty Python szerint, a nyúlon túl (?).
Vetítik: Comedy Central - 20:00

Szemtől szemben
Michael Mann először hozta össze egy jelenetben Új-Hollywood két legnagyobb (olasz-amerikai) színészét, Al Pacino-t és Robert de Niro-t, de filmje ettől függetlenül is a kilencvenes évek egyik megkerülhetetlen remekműve.
Vetítik: Film+ - 21:00

Életrevalók
Így a Nakache-Toledano páros filmje sem A belső tenger realista pátoszát vagy a Szkafander és pillangó megrázó líraiságát alkalmazza rokkant figurája ábrázolásakor, hanem a(z elsősorban persze a komplementer-karakterről rávetülő) felszabadult humort. Az Életrevalók legelső, (poén)bombaként robbanó flash forward-jelenetétől kezdve tele van klasszikus helyzet- és jellemkomikummal a megközelíthetetlen nőt kitartóan ostromló, mégis mindig hoppon maradó férfi esetétől kezdve a gondviseltje megváltozott adottságairól minduntalan megfeledkező tökkelütöttig. (Vajda Judit)
Vetítik: m1 - 21:45

életrevalók.jpg

Kínai történet 2.
A Volt egyszer egy Kína címen is ismert klasszikus harcművészeti sorozat második része. Rendező: Tsui Hark. Főszereplő: Jet Li.
Vetítik: Film Mánia - 22:00

Halott férfi nem hord zakót
A kiváló vígjátékokat jegyző Steve Martin--Carl Reiner színész-rendező páros több szempontból is bravúros noir-paródiája, amely 40-es években készült klasszikusok jeleneteinek felhasználásával közel tökéletes illúziót teremtve hozza össze a vásznon Martint, Rachel Wardot és a rendezőt Hollywood aranykorának legnagyobb csillagaival.
Vetítik: Story4 - 23:15

Anyátlanok - Életed nagy kalandja felnőtté válni
A Ragyogj! rendezője valós történet alapján, egy angol újságíró memoárját adaptálva készített melodrámát egy feleség és anya nélkül maradó csonka család talpraállásáról, Clive Owennel a főszerepben. (BS)
Vetítik: m1 - 23:40

Thomas után
Díjnyertes angol tévéfilm.
Vetítik: m2 - 01:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr875709149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása