Filmvilág blog

Tévéajánló - Hétfő (12.23.)

Minden, ami nem vagy éppen csak karácsonyi

2013. december 23. - Orosdy Dániel

Szamárbőr
Jacques Demy mesefilmje Catherine Deneuve és Jean Marais főszereplésével.
Vetítik: Duna - 09:40

A nagymama
Tévéjáték Csiky Gergely műve nyomán, kiváló színészekkel.
Vetítik: Duna - 12:50

Amelie csodálatos élete
Jean-Pierre Jeunet nagysikerű, díjak tömegével elismert romantikus vígjátéka, mely sztárt csinált Audrey Tautou-ból. (Hogy utóbbi tulajdonképpen miért is jó, még kutatja a tudomány.)
Vetítik: Duna - 19:05

Men in Black - Sötét zsaruk
Barry Sonnenfeld jól sikerült, szatirikus sci-fije Tommy Lee Jones és Will Smith főszereplésével.
Vetítik: AXN - 20:00

Én, a séf
Főzős vígjáték Jean Renóval.
Vetítik: m1 - 20:20

Jákob rabbi kalandjai
A francia vígjáték nemzetközi szinten is sikeres klasszikusa Louis de Funes-szel. (Mielőtt valaki bekommenteli: nem, nem "füné"-nek ejtik a nevét.)
Vetítik: ATV - 20:30

jákob rabbi.jpg

Mint a kámfor
Steven Soderbergh szórakoztató bűnügyi vígjátéka Elmore Leonard regénye nyomán. A rendező a visszatérést, George Clooney a mozifilmes áttörést köszönheti ennek a mozinak. És persze Albert Brooks rulez.
"Soderbergh tökéletes arányban kever krimit, romantikát, humort, anélkül, hogy a történet bármely aspektusát illetően kompromisszumra kényszerülne. Clooney-Lopez párosán kívül dicséret illet minden közreműködőt, Ving Rhames-től, Albert Brooks-on és Luis Guzmánon át Don Cheadle-ig, de Scott Frank adaptált forgatókönyvét is méltán jelölték Oscarra. Maga Elmore Leonard is elégedett volt a végeredménnyel" (BS)
Vetítik: TV2 - 21:05

Aviátor
Martin Scorsese kiváló életrajzi filmje Howard Hughes-ról Leonardo DiCaprio főszereplésével.
Vetítik: Duna - 21:10

Lost Highway - Útvesztőben
David Lynch kultfilmje, a Veszett a világ után ismét Barry Gifford írói közreműködésével. Szereplők: Bill Pullman, Patricia Arquette, Balthazar Getty, Richard Pryor, Robert Blake, Giovanni Ribisi, Gary Busey, Robert Loggia, Marilyn Manson, Henry Rollins.
Vetítik: Film Mánia - 22:00

A.I. - Mesterséges értelem
Steven Spielberg (elvileg) Stanley Kubrick és Brian Aldiss koncepciója alapján kidolgozott sci-fije. Védelmezői szerint legalább annyira Kubrick filmje, mint amennyire Spielberg-mozi. Jelen sorok írója szerint nem rossz, nem rossz, és a derék Stevenhez képest kifejezetten sötét hangulatú (itt-ott...), de az öreg Stanley akkor se tudott volna ennyire érzelmes (érzelgős?) lenni, ha nagyon komolyan elhatározza magát.
Vetítik: TV2 - 23:30

Aglaja
Deák Krisztina filmje Ónodi Eszterrel, Bogdán Zsolttal, Kamarás Ivánnal és -- a címszerepben -- Móga Piroskával.
Vetítik: RTL Klub - 23:30

A pankrátor
Darren Aronofsky többek között Arany Oroszlánnal is elismert remeke Mickey Rourke és Marisa Tomei főszereplésével.
Vetítik: Cool - 00:15

Kilenc
Rob Marshall musicalje Fellini 8 és félje nyomán, de mi inkább Bob Fosse zseniális Mindhalálig zenéjét ajánljuk, vagy akár Woody Allentől az alulértékelt Csillagporos emlékeket.
Vetítik: Viasat3 - 01:25

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr355705184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása