Filmvilág blog

A törvény nevében - Januárban indul az HBO új sorozata

Sajtóközl.

2013. december 18. - filmvilág

Az HBO 2014 januárjában egy új, saját gyártású nyolcrészes krimisorozatot mutat be: A törvény nevében főszereplője két louisianai nyomozó, Rust Cohle (Matthew McConaughey) és Martin Hart (Woody Harrelson), akik egykor társak voltak és együtt nyomoztak egy 17 évvel korábban történt rituális gyilkosság ügyében. Amikor egy új információ kapcsán a nyomozók meghallgatják őket, felelevenednek a régi emlékek. A visszatekintés során kiderülnek az okkultista felhangokkal teli bűnügy részletei, a nyomozók ellentmondásos kapcsolata, valamint a magánéletük is.

TRUE-DETECTIVE.jpg

A törvény nevében műfaját tekintve krimi, de a műfajt meghatározó sötét és borús hangulat, valamint a morális kérdések felvetése mellett a noir stílus és a misztikum elemei is megjelennek majd a sorozatban. Az HBO újdonságát Cary Fukunga rendezte, aki a következőképp jellemezte a sorozatot:
„Az lett volna a legegyszerűbb, ha noirként forgatom le, de azt semmiképp sem akartam. Abban a stílusban ezzel a címmel, hogy True Detective túlságosan ponyva lett volna. Amit én elképzeltem, az egy békés amerikai táj volt, két rendkívül karakteres detektív személyiségével - az egyik modernkori filozófus, a másik egy kevésbé kritikus gondolkodású, földhöz ragadt, de józan figura. Engem ez a része érdekelt igazán, bele akartam ásni magam a kettőjük pszichológiájába. Ha jellemeznem kellene a műfaját, azt mondanám rá, »emelkedett valóság«, abban az értelemben, hogy a sorozat nem feltétlenül dokumentarista stílusban mutatja be a nyomozás menetét. Sokszor csak azt látjuk, ahogy a kamera lassan időzik embereken, akik vitáznak, beszélgetnek, konfrontálódnak.”

A sorozat kritikus természetű és józan gondolkodású nyomozóját Woody Harrelson, míg az impulzívabb, ösztönösebb természetű karaktert Matthew McConaughey alakítja. A két neves színészt nem volt nehéz meggyőzni arról, hogy szerepet vállaljanak az HBO legújabb sorozatában. Matthew McConaughey a forgatókönyv elolvasása után azonnal igent mondott, ezzel a válasszal pedig már Harrelsont is könnyebb volt megkörnyékezni, révén mindketten texasiak és régi barátok.

A forgatókönyvet, mely azonnal meggyőzte a színészeket, ezúttal nem egy többszemélyes írói stáb készítette, hanem teljes egészében Nic Pizzolato nevéhez fűződik. Elmondása szerint a színészek többet szóltak bele a történetbe, mint maga a csatorna. "Ha jól emlékszem, Matthew [McConaughey] kérte egyszer, hogy változtassunk egyetlen mondatán. Ennyi volt az egész" - árulta el Pizzolato.

A törvény nevében első része az amerikai premier másnapján, január 13-án kerül az HBO képernyőjére és ezzel egyidőben regisztráció nélkül és ingyenesen az HBO GO-ra.

(Forrás: HBO Sajtószoba)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr235697917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.18. 15:53:28

és vazz én még így rendőrös sorit nem vártam, mint ezt.

ignore all 2013.12.18. 16:12:56

Aha, jó lesz ez.. Azt nézem, hogy talán nem ugyanez a trailer van fenn az HBO oldalán: dft.ba/-true-detective
süti beállítások módosítása