Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (12.10.)

Kellemes, egyszernézős

2013. december 10. - Orosdy Dániel

Én, Strasznov Ignác, a szélhámos
Keleti Márton kétrészes tévéfilmjének második része.
Vetítik: Duna - 20:20

Herkules (alias Herkules, a világ ura)
Luigi Cozzi kultikus trashfilmje. A címszerepet Lou Ferrigno alakítja, aki úgy fut a kamera felé lassított felvételen, hogy azt még a Baywatch-osok is megirigyelhetik. További szereplők: a csini Sybil Danning, valamint Gianni Garko és Brad Harris.
Vetítik: Film Mánia - 19:05

A bosszú jogán
Roger Donaldson thrillere Nicolas Cage főszereplésével. További szereplők: January Jones, Guy Pearce, Xander Berkeley.
Vetítik: Film+ - 21:00

Ötfős hadsereg (alias Ötfős sereg)
Különleges olasz western a műfaj fénykorából. A részben Dario Argento jegyezte forgatókönyv gátlástalanul lenyúlja A vad bandát és A hét mesterlövészt, viszont a közreműködők jó része született amerikai, különös tekintettel Don Taylor rendezőre (Végső visszaszámlálás), Peter Graves (Az akciócsoport, Airplane!) és James Daly (A majmok bolygója) főszereplőkre. Az olasz filmeseket Bud Spencer és Nino Castelnuovo, a japánokat Tetsurô Tanba képviseli a címbeli seregben.
Vetítik: Film Mánia - 21:00

ötfős hadsereg_1.jpg

Krízispont
A Krízispont legnagyobb erénye elsősorban az, hogy sikeresen adja vissza a pénzügyi világ beteges belterjességét, illetve sikerül érzékeltetnie azt az egyre félelmetesebb távolságot is, amely a cégek, illetve a hétköznapi valóság között létrejött. Az érintettek igazi tragédiája azonban mégis az, hogy a tudtán kívül itt lényegében mindenki kényszerpályán mozog. A teljes képet sem a befektető, sem a beosztott, sem a döntéshozó nem láthatja át, így a különböző reakciók már egyáltalán nem tudják befolyásolni a rendszer kíméletlen logikáját. Chandor látlelete azért annyira drámai, mert minden eddigi filmes próbálkozásnál közelebb jut a pénzügyi szektor ijesztő törvényszerűségeihez. (HZ)
Vetítik: Duna - 21:30

Az ítélet eladó
Remek színészek (Dustin Hoffman, John Cusack, Gene Hackman, Rachel Weisz, Bruce Davison) + fordulatos sztori (John Grisham) = kellemes egyszernézős film.
Vetítik: Film Mánia - 23:05

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr175683952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása